Κοιμάσαι με ανοιχτή την τηλεόραση; – Να γιατί πρέπει να σταματήσεις αμέσως

Κοιμάσαι με ανοιχτή την τηλεόραση; – Να γιατί πρέπει να σταματήσεις αμέσως

Το στρες, τα προβλήματα και το άγχος μπορούν να οδηγήσουν σε μια νύχτα χωρίς ύπνο.

Και ειδικά τώρα το καλοκαίρι, η ζέστη δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κοιμηθούν εύκολα τη νύχτα και η επιλογή της τηλεόρασης είναι μια λύση για αρκετούς.

Πολύ κόσμος επιλέγει κάτι ανάλαφρο να δει στην τηλεόραση ώστε να μπορέσει να αποκοιμηθεί. Απλά βάζουν την τηλεόραση να παίζει, ίσα για να ακούνε μια βαβούρα. Ισχυρίζονται ότι αυτό τους νανουρίζει.

Και το πιο δυσάρεστο είναι πως δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς την παρέα της τηλεόρασης.

Η ανοιχτή τηλεόραση για πολλούς είναι η προϋπόθεση για να μπορέσουν να κοιμηθούν. Και μάλιστα αυτό γίνεται σε τέτοιο βαθμό που να περιλαμβάνεται στην καθημερινή ρουτίνα τους.

Περίπου όπως συμβαίνει όταν φοράμε τις πιτζάμες μας και το μυαλό αρχίζει να μας προετοιμάζει για τον ύπνο.

Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι μια τέτοια συνήθεια κάνει κακό όχι μόνο στην ποιότητα του ύπνου μας, αλλά και στην υγεία μας.

Έρευνες έχουν δείξει πως ο ύπνος με ανοιχτή τηλεόραση δεν είναι κι ο καλύτερος. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες έχουν καταλήξει πως αυτή η συνήθεια συνδέεται με την κακή ποιότητα ύπνου και την παχυσαρκία.

Υποστηρίζουν ότι ο ιδανικός ύπνος είναι στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι άνθρωποι που έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται με ανοιχτά τη φώτα ή την τηλεόραση, είναι πιθανότερο να παχύνουν σύμφωνα με έρευνες.

Το τεχνητό φως στη διάρκεια του ύπνου καταστέλλει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης και διαταράσσει το βιολογικό ρολόι, με συνέπεια να διαταράσσεται ο μεταβολισμός, με τελική κατάληξη την προσθήκη κιλών.

Επίσης επηρεάζεται η λειτουργία του εγκεφάλου και αυτόματα η ποιότητα του ύπνου που κάνουμε. Ακόμα και το χαμηλό φως, δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε βαθιά κάτι που δεν επιτρέπει στο σώμα μας να ξεκουραστεί καταλλήλως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανοιχτή τηλεόραση απορυθμίζει τον κιρκαδικό ρυθμό με αποτέλεσμα να σε αποτρέπει από το να μπεις σε βαθύτερα στάδια ύπνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.