ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιατί το «ύδωρ» το λέμε «νερό»; (βίντεο)

Γιατί το «ύδωρ» το λέμε «νερό»; (βίντεο)

Ως γνωστόν οι Αρχαίοι Έλληνες το νερό το ονόμαζαν ύδωρ.

Τη λέξη νερό δεν τη συναντάμε σε κανένα γραπτό κείμενο μέχρι το 17ο αιώνα μ.Χ. Στα αρχαία χρόνια χρησιμοποιούνταν η φράση «νηρόν ύδωρ», που σήμαινε το φρέσκο νερό, το τρεχούμενο και όχι αυτό που μαζεύονταν σε βαρέλια.

Συχνά στην ελληνική γλώσσα το επίθετο γίνεται ουσιαστικό π.χ «κινητό τηλέφωνο», λέμε κινητό και παραλείπουμε το τηλέφωνο ή πιο παλιά το τρωκτικό λεγόταν «ποντικός μυς», όμως σήμερα παρέμεινε μόνο το ποντικός.

Έτσι και από τη φράση «νηρόν ύδωρ», με το πέρασμα των χρόνων εξαφανίστηκε το ύδωρ και το νηρόν εξελίχθηκε αρχικά σε νεαρόν για να φτάσει στο νερό που λέμε σήμερα.

Ξέρεις τι θα γίνει αν πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.