ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι 4 κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όσοι ατμίζουν

Οι 4 κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όσοι ατμίζουν

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια νέα «μόδα», το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο εμφανίστηκε ως «σωτήρας» για να βοηθήσει τους χιλιάδες καπνιστές από τις παρενέργειες της πίσσας και της νικοτίνης.

Το αποτέλεσμα αυτής της εφεύρεσης ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο “κίνημα”, οι λεγόμενοι ατμιστές, οι οποίοι είναι ακόμα πιο φανατικοί από τους καπνιστές, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει γίνει προέκταση του χεριού τους, ενώ πιστεύουν ότι το άτμισμα δεν έχει καμια παρενέργεια στην υγεία τους. Η νέα αυτή μόδα αγαπήθηκε από όλες τις ηλιακές ομάδες, και κυρίως τις μικρότερες, οι οποίες αγοράζουν όλο και πιο γελοίες συσκευές.

Ενώ δεν υπάρχει ακόμα κάποια επιστημονική μελέτη που να καταδικάζει το άτμισμα, τα περισσότερα σημάδια δείχνουν ότι δεν είναι λιγότερο επιζήμιο από το κάπνισμα – και όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει.

Αν λοιπόν είσαι και συ ένας από αυτούς τους τύπους που νομίζουν ότι θα ζήσουν παραπάνω επειδή έχουν ένα μαραφέτι χέρι το οποίο βγάζει έναν αρκετά ενοχλητικό θόρυβο, παρακάτω σου λέμε τέσσερα πράγματα που πρέπει να αποφύγεις:

Προτίμησε απλές γεύσεις
Σίγουρα είναι δελεαστικό το νέο υγρό με γεύση σπανακόρυζο, το οποίο σου έχει προτείνει όλο το συνάφι σου, ωστόσο θα σου λέγαμε να είσαι προσεκτικός με τις γεύσεις που επιλέγεις, γιατί όσο ενοχλητική μπορεί να είναι η μυρωδιά ενός τσιγάρου, άλλο τόσο ενοχλητική μπορεί να είναι η μυρωδιά του νέφους που προκαλείς όταν ατμίζεις.

Δεν είναι αξεσουάρ μόδας, οπότε προτίμησε μια μικρή συσκευή
Θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι το μεγαλύτερο δεν είναι και το καλύτερο. Έτσι αν αποφάσισες να αγοράσεις μια συσκευή, θα σου λέγαμε να επιλέξεις μια σε μικρό μέγεθος και σε διακριτικό χρώμα, γιατί αν δεν το κάνεις θα μοιάζεις με εκείνον τον φαλακρό μεσήλικα στο κόκκινο σπορ κάμπριο αυτοκίνητο.

Επίσης, δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερή, να κοστίζει αρκετά χρήματα και να βγάζει ήχους (ναι μερικές το κάνουν). Σίγουρα δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι δεν πρέπει να είναι από χρυσό 24 καρατίων (και όμως, υπάρχουν και τέτοιες!).

Απέφυγε τους κλειστούς χώρους και ζήτα την άδεια αν δεν είσαι σίγουρος
Αφού εφοδιάστηκες με την κανούργια σου συσκευή και το υγρό με το διακριτικό άρωμα που συμφωνήσαμε, είσαι έτοιμος να ατμίσεις. Πριν όμως αρχίσεις να κάνεις δαχτυλίδια καπνού, θα πρέπει να ελέγξεις αν επιτρέπεται το άτμισμα στο μέρος που βρίσκεσαι. Μην νομίζεις ότι επειδή πήρες ηλεκτρονικό τσιγάρο θα έχεις το ελεύθερο να ντουμανιάζεις όποιον χώρο θέλεις.

Σίγουρα δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι πρέπει να βγάλεις την “πιπίλα” από το στόμα σου όταν είσαι στο σουπερμάρκετ, το αεροπλάνο, το σινεμά, την κηδεία της γιαγιάς σου κ.τ.λ. Αν όμως βρίσκεσαι σε έναν χώρο που δεν είσαι σίγουρος αν επιτρέπεται, καλό θα είναι να ζητήσεις την άδεια.

Μην ξεκινήσεις να ατμίζεις αν δεν έχεις καπνίσει
Το να ξεκινήσει κάποιος να ατμίζει, και δεν το κάνει επειδή βρήκε έναν τρόπο για να κόψει την κακή συνήθεια του καπνίσματος, μας ξεπερνά. Έτσι, αν βρέθηκες σε ένα κατάστημα με υγρά και αρχίζεις να φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνει διάφορα σχεδιάκια από καπνό, θα σου λέγαμε να αφήσεις κάτω την συσκευή ατμίσματος και να απομακρυνθείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελευταίο και βασικό: Είτε είσαι καπνιστής, είτε είσαι ατμιστής, σίγουρα δεν κάνεις καλό στον εαυτό σου και στους γύρω σου, οπότε καλό θα είναι να τα αποφύγεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.