ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καλύτερη γυμναστική από αυτή με τον τετράποδο φίλο σου δεν υπάρχει

Καλύτερη γυμναστική από αυτή με τον τετράποδο φίλο σου δεν υπάρχει

Κάποιες φορές ο καλύτερος «συνεργάτης» για την προπόνηση σου, ενδέχεται να είναι ο πιστός τετράποδος φίλος σου.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση με έναν «συνεργάτη» μπορεί να αυξήσει τα κίνητρα και την πιθανότητα να επιμείνεις πραγματικά στο πρόγραμμα γυμναστικής σου. Η εξεύρεση ωστόσο ενός αξιόπιστου συνεργάτη, που θα σε παρακινεί χωρίς να σε δυσκολεύει είναι κάτι σπάνιο.

Ο καλύτερος «συνεργάτης» μιας προπόνησης είναι αυτός που είναι πάντα έτοιμος να σε ακολουθήσει και ποτέ δεν θα πει: «Έχω πονοκέφαλο», «Είμαι κουρασμένος» ή «Έχώ δουλειά». Γιατί λοιπόν να μην πάρεις μαζί σου τον καλύτερο σου φίλο; Αυτόν που είναι πάντα χαρούμενος που σε βλέπει, που ποτέ δεν παραπονιέται και διαθέτει τόνους αποθεμάτων ενέργειας;

Ακολούθησε λοιπόν αυτές τις απλές συμβουλές και ο σκύλος σου μπορεί να γίνει ο ιδανικός συνεργάτης στην προπόνηση.

1. Συζήτησε το με το κτηνίατρο σου
Μην ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα εκγύμνασης χωρίς να συμβουλευτείς πρώτα το γιατρό σου. Αυτή είναι μια έξυπνη συμβουλή όχι μόνο για εσένα, αλλά και για τον σκύλο σου. Δεδομένου ότι τα σκυλιά δεν διαμαρτύρονται όπως εμείς, μπορεί να έχει ένα θέμα υγείας που δεν γνωρίζεις. Βεβαιώσου λοιπόν ότι η καρδιά, οι πνεύμονες και οι αρθρώσεις του φίλου σου είναι σε άριστη κατάσταση.

2. Γνώρισε καλύτερα τη ράτσα του
Ορισμένες ράτσες σκύλων είναι καλύτερες από άλλες στο να διανύουν αποστάσεις. Τα ποιμενικά, τα τεριέ και οι άλλοι «σκύλοι εργασίας» μπορούν να τρέχουν μεγάλες αποστάσεις, ενώ άλλες ράτσες όχι.

3. Γυμναστείτε σταδιακά
Ενώ μπορεί να θέλεις να γυμναστείς όπως ο Ρόκι Μπαλμπόα, κάτι τέτοιο δεν είναι μια ασφαλής επιλογή για το φίλο σου. Όπως και κάθε άνθρωπος, έτσι και κάθε σκύλος που δεν έχει ασκηθεί, χρειάζεται να μπει σταδιακά σε πρόγραμμα. Τα ποδαράκια του σκύλου είναι πολύ ευαίσθητα και πρέπει να σκληρυνθούν με σταδιακές αυξήσεις σε χιλιόμετρα.

4. Να παρακολουθείς το δρόμο
Να έχεις πάντα υπόψη σου τον τύπο επιφάνειας στον οποίο ασκείστε. Κομμάτια από γυαλιά στο οδόστρωμα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς στο φίλο σου. Αν αρχίσει να γλείφει τα ποδαράκια του, σταματήστε αμέσως την προπόνηση. Μέχρι να βγουν αθλητικά παπούτσια για σκυλιά, πρέπει να επιθεωρείς τα πατουσάκια του πριν και μετά από τις υπαίθριες προπονήσεις.

5. Μείνετε ενυδατωμένοι
Βεβαιώσου ότι ο φίλος σου έχει νερό πριν και μετά την προπόνηση σας. Εάν σχεδιάζεις να τρέξετε μεγάλες αποστάσεις, να έχεις πάντα νερό μαζί σας. Όταν το σκυλί σου κουράζεται, θα ψάξει να πιει νερό από λακκούβες. Μην το επιτρέψεις, καθώς αυτό το νερό μπορεί να είναι υψηλό σε τοξίνες και άλλες ουσίες, γεγονός που μπορεί να μολύνει το σκυλί σου.

6. Να ακούς πάντα το φίλο σου
Τα σκυλιά δεν μπορούν να μιλήσουν, αλλά ο αφρός στο στόμα, η βαριά ανάσα, τα γυαλισμένα μάτια και η επιβράδυνση είναι σίγουρα ενδείξεις ότι το σκυλί σου πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα. Μην ανησυχείς καθώς δεν θα περάσει πολύ καιρός μέχρι να τον παρακαλάς εσύ για ένα διάλειμμα.

7. Αγόρασε ένα (ημι) στενό λουρί
Αυτό θα τον κρατά υπό έλεγχο, αλλά και σε ρυθμό. Ένα δερμάτινο λουρί δύο έως τεσσάρων μέτρων παρέχει το σωστό ύψος απόστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

8. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά
Η βρωμιά από τον δρόμο μπορεί να μπει ανάμεσα στα δάκτυλα του φίλου σου, προκαλώντας ερεθισμό ή ακόμη και μόλυνση. Μετά την προπόνηση λοιπόν, καθάρισε τα πόδια του σκύλου σου με ζεστή σαπουνάδα και αράξτε στον καναπέ για ταινιούλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.