Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό από το ποτήρι που έχετε δίπλα σας τη νύχτα;

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό από το ποτήρι που έχετε δίπλα σας τη νύχτα;

Είναι σύνηθες για πολύ κόσμο να αφήνει στο κομοδίνο του ένα ποτήρι γεμάτο νερό πριν κοιμηθεί, ώστε σε περίπτωση που διψάσει να μη χρειαστεί να πάει μέχρι την κουζίνα.

Και μπορεί αυτή η συνήθεια να φαίνεται αθώα, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι καθόλου. Το νερό στο ποτήρι της νύχτας περιέχει ορισμένους κινδύνους που πιθανότατα να μη γνωρίζατε ως τώρα. Άλλωστε, ακόμα και η γεύση του έχει μια διαφορά.

Το θέμα, δεν αφορά την ανάπτυξη των μικροβίων σε αυτό, καθώς σε αντίθεση με τις τροφές, το νερό δεν περιέχει σάκχαρα ή πρωτεΐνες, που είναι υπαίτια για την ανάπτυξη των εν λόγω μικροοργανισμών.

Το πρόβλημα με το νερό που έχει μείνει εκτεθειμένο για ώρες στον ατμοσφαιρικό αέρα, είναι ότι έχει συλλέξει σκόνη και βακτήρια, ειδικά αν το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται δεν αερίζεται αρκετά.

Επιπλέον, όταν αυτό εκτίθεται απορροφά και διοξείδιο του άνθρακα, ένα μέρος του οποίου μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ, γεγονός που σημαίνει στην ουσία ότι η χημική σύσταση του αλλάζει. Η αλλαγή αυτή στο pH του, είναι υπαίτια για την αλλαγή της γεύσης του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εδώ και στο εξής λοιπόν, θα ήταν προτιμότερο σε περίπτωση που σας πιάσει δίψα μέσα στη νύχτα, να σηκωθείτε και να πάτε στην κουζίνα για να πιείτε φρέσκο νερό και να αποφύγετε τις σκόνες και τα βακτήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.