Πόσες φορές το μήνα πρέπει να εκσπερματώνει ένας άνδρας;

Πόσες φορές το μήνα πρέπει να εκσπερματώνει ένας άνδρας;

Είναι ένα ευαίσθητο αλλά σημαντικό ζήτημα για τους άνδρες σε όλο τον κόσμο. Ο αδένας που παράγει σπέρμα είναι προφανώς πολύ σημαντικός, αλλά οι διαταραχές στην περιοχή γίνονται όλο και πιο συχνές στους άνδρες άνω των 50 ετών.

Ένας διογκωμένος προστάτης μπορεί να προκαλέσει συχνή και οδυνηρή ούρηση και επιπλέον ο καρκίνος του προστάτη είναι από τους πιο συχνούς τύπους καρκίνου στους άνδρες, λέει ο Independent.

Σε σχετική δημοσίευση στο περιοδικό European Urology, αναφέρεται ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Η μελέτη παρακολούθησε τις σεξουαλικές συνήθειες 32.000 ανδρών και κατέληξε, ότι οι ασθενείς με υψηλότερο ποσοστό εκσπερμάτισης ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν όγκους του προστάτη.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Διαπιστώσαμε ότι οι άνδρες που ανέφεραν υψηλότερη συχνότητα εκσπερμάτισης ήταν λιγότερο πιθανό να διαγνωσθούν στη συνέχεια με καρκίνο του προστάτη. Αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη παρέχει τα ισχυρότερα στοιχεία μέχρι σήμερα για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη».

Οπότε, πόσες φορές πρέπει να…;
Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άντρες που εκσπερματώνουν κατά μέσο όρο 21 φορές τον μήνα, προστατεύονται καλά από τον καρκίνο του προστάτη. Συγκεκριμένα έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη από εκείνους που εκσπερματώνουν λιγότερες φορές ή και καθόλου κατά τη διάρκεια ενός μήνα.

Το γιατί ακριβώς αυτή η συχνότητα εκσπερμάτισης βοηθάει στην καλή υγεία του προστάτη δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά οι επιστήμονες υποθέτουν ότι ίσως να αποτελεί μια φυσική μέθοδο του οργανισμού για να απομακρύνει τις τοξίνες από το αναπαραγωγικό σύστημα.

Φυσικά, η εκσπερμάτιση από μόνη της δεν πρόκειται να σώσει εξ ολοκλήρου τον προστάτη σας

«Αν ένας άνδρας θέλει ν’ αποφύγει το χειρουργείο και τον καρκίνο του προστάτη, είναι καλό να αποφεύγει τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και τοξίνες που συμβάλλουν σε προβλήματα του προστάτη και να ξεκινήσει ένα διατροφικό πρόγραμμα με τα βασικά συμπληρώματα που βοηθούν στην καλή υγεία του.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί λένε ότι οι τομάτες, τα φυτικά λιπαρά, ο βιολογικός καφές, η άσκηση και η αποχή από το κάπνισμα βοηθούν στην προστασία κατά του καρκίνου του προστάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.