Χωρίς αναλώσιμα κινδυνεύουν να μείνουν οι διαβητικοί – Αποχώρησε από την Ελλάδα η εταιρεία

Χωρίς αναλώσιμα κινδυνεύουν να μείνουν οι διαβητικοί – Αποχώρησε από την Ελλάδα η εταιρεία

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), χωρίς αναλώσιμα υγειονομικά και ιατροτεχνολογικά υλικά κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη εξαιτίας του προϋπολογισμού που ενέκρινε και ψήφισε το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, την 11η Οκτωβρίου 2019.

Όπως σημειώνουν οι ασθενείς, οι ήδη περιορισμένοι κλειστοί προϋπολογισμοί του ΕΟΠΥΥ, που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον ετήσιο επιπολασμό του Σακχαρώδη Διαβήτη, που ξεπερνά στη χώρα μας το 5%, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα.

«Με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2019, η κατάσταση επιδεινώνεται και όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται, για ακόμη μία φορά, στις πραγματικές ανάγκες των πασχόντων από Διαβήτη, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος για οικονομική επιβάρυνση των πασχόντων, απόσυρση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από την αγορά» αναφέρουν τα μέλη της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

  • Αποχώρησε εταιρεία από την Ελλάδα

Κατά τους Συλλόγους των ασθενών, η πρώτη αποχώρηση εταιρείας είναι ήδη γεγονός καθώς η εταιρεία Johnson & Johnson στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 έκλεισε οριστικά το τμήμα Διαβήτη Lifescan Hellas και αποχώρησε από την ελληνική αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αντιλαμβανόμενη τον πραγματικό κίνδυνο που δημιουργεί η συγκεκριμένη απόφαση, δηλαδή την αύξηση του clawback σε πρωτοφανή επίπεδα (τουλάχιστον 60%), απόφαση που δείχνει πως πάλι οι άνθρωποι με Διαβήτη είναι εκείνοι που, με νόμιμο ή παράνομο τρόπο, θα κληθούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος της ανεπάρκειας του ΕΟΠΥΥ να παρέχει στους ασφαλισμένους τα απαραίτητα για τη ζωή τους αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως ήδη γίνεται δύο χρόνια τώρα, όπως τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.