ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δύο γυναίκες πεθαίνουν από έμφραγμα την ημέρα – Δεν λαμβάνουν τη σωστή φροντίδα λόγω… φύλου

Δύο γυναίκες πεθαίνουν από έμφραγμα την ημέρα – Δεν λαμβάνουν τη σωστή φροντίδα λόγω… φύλου

Τουλάχιστον δύο γυναίκες πεθαίνουν άσκοπα την ημέρα από έμφραγμα λόγω του ότι οι άνδρες λαμβάνουν καλύτερη ιατρική φροντίδα, προειδοποιούν ειδικοί.

Αναφορά του British Heart Foundation αποκαλύπτει διαφορές ανάμεσα στο πώς φροντίζονται τα δύο φύλα εξαιτίας της αντίληψης ότι το έμφραγμα είναι «ανδρική ασθένεια».

Το ίδρυμα βρήκε ότι οι γυναίκες λαμβάνουν θεραπεία πιο αργά, είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν σημαντικές εξετάσεις και ακόμη και όταν πάρουν εξιτήριο, δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα φάρμακα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι 8.243 γυναίκες σε Αγγλία και Ουαλία έχουν πεθάνει μέσα σε μια δεκαετία, δηλαδή 69 τον μήνα ή περισσότερες από δύο την ημέρα, που θα είχαν επιζήσει αν είχαν λάβει την ίδια φροντίδα με τους άνδρες.

Το report αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες αργούν να ζητήσουν βοήθεια, που μεταφράζεται σε 7 ώρες και 12 λεπτά για να πάνε στο νοσοκομείο ενώ οι άνδρες κάνουν 3 ώρες και 30 λεπτά.

Ακόμη, οι γυναίκες είναι 50% πιο πιθανόν να λάβουν λανθασμένη διάγνωση.

Ακόμη κι αν διαγνωστούν σωστά, δεν λαμβάνουν πάντα τη σωστή φροντίδα.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένας διαχωρισμός φύλου στην καρδιαγγειακή περίθαλψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες δεν κινδυνεύουν από καρδιακή προσβολή είναι λάθος και αποβαίνει μοιραίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.