ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αλλεργίες: 5 αιτίες που δεν σας περνούν από το μυαλό

Αλλεργίες: 5 αιτίες που δεν σας περνούν από το μυαλό

Η γύρη, η σκόνη, διάφορες τροφές, το τρίχωμα των ζώων, τα τσιμπήματα εντόμων, η μούχλα, το λάτεξ αποτελούν κοινά αλλεργιογόνα που πυροδοτούν τα συμπτώματα αλλεργίας.

Υπάρχουν όμως και κάποιες παράδοξες και εντελώς απρόσμενες αιτίες που προκαλούν αλλεργίες.

Νερό

Όσοι πάσχουν από υδατογενή κνίδωση νιώθουν έντονη φαγούρα και βγάζουν λευκά ή κόκκινα εξογκώματα σε όποιο μέρος του σώματός τους έρχεται σε άμεση επαφή με ζεστό ή κρύο νερό.Μια αλλεργική αντίδραση στο νερό είναι εξαιρετικά σπάνια και επηρεάζει έναν στους 23 εκατ. ανθρώπους.

Άσκηση

Οι αλλεργιολόγοι πιστεύουν ότι η αναφυλαξία που προκαλείται όταν το άτομο ασκείται, είναι το αποτέλεσμα κατανάλωσης κάποιας τροφής που δημιουργεί αλλεργική αντίδραση και ενεργοποιείται αμέσως μετά την άσκηση. Τα συμπτώματα αλλεργίας κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης περιλαμβάνουν σοκ, μεγάλη πτώση της πίεσης του αίματος και σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμα και θάνατο.

Κρύο

Η αλλεργική αντίδραση στις χαμηλές θερμοκρασίες, γνωστή και ως «ψυχρή κνίδωση», χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, φαγούρα, οίδημα, κνίδωση και προκαλείται από την απελευθέρωση ισταμινών μέσα στο σώμα. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτήν την αλλεργική αντίδραση μπορεί να δουν την πίεση του αίματος τους να πέφτει τόσο χαμηλά ώστε μπορεί να πεθάνουν αν μείνουν εκτεθειμένοι στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σπέρμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα άτομα με αλλεργία στο σπέρμα εκδηλώνουν κνησμό και δυσκολία στην αναπνοή που προκαλείται από τις πρωτεΐνες του σπέρματος κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.