Έρευνα αποκαλύπτει: Tα κινητά τηλέφωνα είναι πιο βρώμικα ακόμα και από μια… τουαλέτα

Έρευνα αποκαλύπτει: Tα κινητά τηλέφωνα είναι πιο βρώμικα ακόμα και από μια… τουαλέτα

Είναι το αντικείμενο που πιθανότατα κρατάμε στα χέρια μας περισσότερο από κάθε άλλο μέσα στην ημέρα.

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει το πιο απαραίτητη αξεσουάρ για όλους μας. Πόσο, όμως, έχουμε σκεφτεί πόσο βρόμικο μπορεί να είναι;

Παλιότερη έρευνα της Deloitte που έγινε στην Αμερική έδειξε ότι οι κάτοχοι τσεκάρουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 47 φορές κάθε μέρα.

Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο – ειδικά αφού πιάνουμε το smartphone χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια μας – να συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια στην επιφάνεια της συσκευής.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν 17.000 βακτήρια στα τηλέφωνα των μαθητών λυκείου, ενώ επιστήμονες από το University of Arizona βρήκαν ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τις περισσότερες τουαλέτες.

Σε άλλη έρευνα φοιτητών αποτυπώθηκαν τα τηλέφωνά τους σε δίσκους Petri, που είναι ρηχά, κυλινδρικά, πλαστικά ή γυάλινα πιατάκια μέσα στα οποία καλλιεργούνται βακτήρια για εργαστηριακά πειράματα.

Μετά από μόλις τρεις ημέρες, οι μικροβιακές αποικίες που είχαν αναπτυχθεί στους δίσκους, εντυπωσίασαν τους φοιτητές.

Ποια βακτήρια εντόπισαν

Σύμφωνα με τη βακτηριακή ανάλυση, σε αρκετά κινητά εντοπίστηκε χρυσίζων σταφυλόκοκκος (Staphylococcus aureus) ένα βακτήριο που υπολογίζεται ότι φέρει το 20% του γενικού πληθυσμού και ενοχοποιείται ως συχνή αιτία λοιμώξεων, που προσβάλλουν το δέρμα, τα οστά, και τους πνεύμονες

Επίσης, σε μεγάλο ποσοστό εντοπίστηκε ο βάκιλος mycoides, που απαντάται συνήθως στο έδαφος.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα, σχεδόν το ένα τέταρτο των κινητών ήταν τόσο βρώμικα που είχαν μέχρι και 10 φορές περισσότερα μικρόβια από το αποδεκτό επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, ένα από αυτά παρουσίαζε τόσο υψηλά επίπεδα βακτηρίων που ο ιδιοκτήτης του θα μπορούσε να εμφανίσει σοβαρή στομαχική διαταραχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.