ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έχετε ημικρανίες; – Να τι μπορεί να συμβαίνει

Έχετε ημικρανίες; – Να τι μπορεί να συμβαίνει

Οι ημικρανίες προκαλούν έντονο πόνο που είναι ανυπόφορος και οι ασθενείς που τις βιώνουν τις περιγράφουν ως μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Ωστόσο, η υιοθέτηση υγιεινών επιλογών και η τήρηση κάποιων μη φαρμακευτικών μέτρων μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να προλάβουν την ημικρανία πριν εκδηλωθεί. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι μπορεί να φταίει ώστε να αντιμετωπίσετε τις ημικρανίες.

Οι ημικρανίες πολλές φορές προκαλούνται από έλλειψη ή από υπερβολικές ώρες ύπνου, γι αυτό θα πρέπει να καθιερώσετε ένα σωστό πρόγραμμα ξεκούρασης. Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Μην κοιμάστε λιγότερο από 6 και περισσότερο από 8 ώρες καθημερινά. Αποφύγετε να κοιμάστε το μεσημέρι περισσότερο από 30 λεπτά, γιατί διαφορετικά δε θα μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.

Οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν τις ημικρανίες και αν θέλετε να τις αποφύγετε θα πρέπει να είστε συνεπείς στα εξής:

Τρώτε καθημερινά το πρωινό σας, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μην παραλείπετε γεύματα και φροντίστε να τρώτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αναγνωρίστε και αποφύγετε όσα τρόφιμα σας προκαλούν ημικρανίες.

Αυτά που ενοχοποιούνται πιο συχνά είναι το τυρί, η σοκολάτα, η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης και το αλκοόλ.

Η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια ημικρανίας. Κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης το σώμα σας απελευθερώνει ορισμένες χημικές ουσίες που λέγονται ενδορφίνες και δρουν ως φυσικά παυσίπονα.

Επιπλέον μειώνουν τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, καταστάσεις οι οποίες ενοχοποιούνται για την πρόκληση ημικρανίας.

Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσετε την άσκηση σταδιακά, γιατί η υπερβολική ένταση μπορεί να προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους.

Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει κάποιος τις στρεσογόνες καταστάσεις, αλλά η σωστή διαχείριση του άγχους μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόληψη της ημικρανίας. Οργανώστε το χρόνο σας σωστά, απλοποιήστε τη ζωή σας και βάλτε στη ζωή σας ασχολίες που σας ευχαριστούν.

Όταν βρίσκεστε κάτω από συνθήκες πίεσης κάντε τακτικά διαλείμματα για να χαλαρώνετε και να σκέφτεστε πάντα θετικά.

Με το που θα αντιληφτείτε το πρώτο σημάδι ημικρανίας σταματήστε αν είναι εφικτό οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνετε και εφαρμόστε τα εξής:

Σβήστε τα φώτα και χαλαρώστε σε ένα σκοτεινό και ήσυχο δωμάτιο.

Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες στο μέτωπο ή στο αυχένα σας, γιατί να μειώσετε την αίσθηση του πόνου. Διαφορετικά μπορείτε να δοκιμάστε ένα ζεστό ντους για να χαλαρώσετε τους μύες.

Κάντε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στους κροτάφους, κεφάλι, αυχένα και ώμους για να ανακουφίσετε το σπασμό των μυών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης έχουν σχετιστεί με κρίσεις ημικρανίας, αλλά αν πιείτε έναν μόνο καφέ μπορεί να μειώσει την ένταση του πόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.