Το μήκος των δακτύλων μαρτυρά τα… «προσόντα» των ανδρών

Το μήκος των δακτύλων μαρτυρά τα… «προσόντα» των ανδρών

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στους επιστημονικούς κύκλους και όχι μόνο για τους παράγοντες που μπορούν να «προβλέψουν» το μέγεθος του ανδρικού μορίου.

Αν και έχει καταρριφθεί ο μύθος ότι το μέγεθος της παλάμης ή του πέλματος εν γένει αποτελούν ένδειξη για το μέγεθος του μορίου, μελέτη από το Πανεπιστήμιο Gachon της Νότιας Κορέας αποκαλύπτει πως η αναλογία του μήκους των δαχτύλων μπορεί πιθανώς να αποκαλύψει τη χρήσιμη αυτή πληροφορία!

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν την αναλογία του δείκτη και του παράμεσου (του δεύτερου και του τέταρτου δαχτύλου) στο δεξί χέρι ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο αναλογεί στο μέγεθος του μορίου.

Όσο μικρότερη ήταν η αναλογία μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου, τόσο μεγαλύτερο ήταν και το μέγεθος του ανδρικού μορίου, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Asian Journal of Andrology.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μήκος των δαχτύλων εξαρτάται από την έκθεση σε ορμόνες όπως η τεστοστερόνη κατά την εμβρυϊκή ζωή, είναι επομένως ενδεικτικό και του μελλοντικού κινδύνου ασθενειών που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε ορμονικές δυσλειτουργίες, όπως ο καρκίνος του προστάτη.

Παλαιότερη μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2002 στην επιθεώρηση Urology είχε δείξει ότι το μήκος του δείκτη αναλογεί στο μέγεθος του ανδρικού μορίου σε υγιείς άνδρες κάτω των 40 ετών, υποδεικνύοντας ότι η έκθεση στην τεστοστερόνη στη μήτρα επηρεάζει την ανάπτυξη και των δύο.

Οι ερευνητές από τη Νότια Κορέα εξέτασαν περαιτέρω τη συσχέτιση σε 144 εθελοντές άνω των 20 ετών. Το μέγεθος των προσόντων.. μετρήθηκε ενώ οι άνδρες βρίσκονταν υπό την επήρεια αναισθητικού και το μόριό τους τεντώθηκε όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μήκος του μορίου σε έκταση αναλογεί στο μέγεθος του μορίου σε στύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο μικρότερη ήταν η αναλογία δείκτη-παράμεσου –δηλαδή όσο μικρότερος ήταν ο δείκτης από τον παράμεσο– τόσο μεγαλύτερο ήταν το μέγεθος του μορίου, σημειώνουν οι ερευνητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.