ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αυτές είναι οι τροφές που μπορεί να προκαλέσουν ακμή

Αυτές είναι οι τροφές που μπορεί να προκαλέσουν ακμή

Θες καθαρό δέρμα; Τότε μάλλον πρέπει να προσέχεις τι τρως! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα, που έγινε από Γάλλους ερευνητές, οι οποίοι εξέτασαν πάνω από 6.700 εθελοντές από 6 χώρες της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης.

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο 28ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας (EADV2019), που πραγματοποιήθηκε 9-13 Οκτωβρίου 2019 στη Μαδρίτη.

Τα αποτελέσματα
Ορισμένες διατροφικές συνήθειες, το έντονο στρες και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες που σχετίζονται με τις εξάρσεις της ακμής, η οποία επηρεάζει 1 στους 10 ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα, γεγονός που την καθιστά την 8η συχνότερη πάθηση.

Το 40% των ενηλίκων, κυρίως γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας παρουσιάζουν ακμή. Ακόμη, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, με τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά, τα σνακ με πολλά λιπαρά να σχετίζονται με τις εξάρσεις της ακμής.

Συγκεκριμένα τα ευρήματα έδειξαν ότι το 48,2% κατανάλωνε σε καθημερινή βάση γαλακτοκομικά προϊόντα, το 29,7% των πασχόντων από ακμή έτρωγαν πολλά γλυκά, το 37% των πασχόντων από ακμή έτρωγαν συχνά σοκολάτες και τέλος το 39,9% έτρωγε προϊόντα με ζύμη.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα ήταν ότι το 62% των ατόμων με ακμή τσιμπολογούσαν στη διάρκεια της ημέρας. Επιπροσθέτως, το 35,6% κατανάλωνε συχνότερα αναψυκτικά και χυμούς με ζάχαρη.

Το πιο περίεργο εύρημα, όμως, ήταν πως η ακμή ήταν πιο συχνή σε άτομα που λάμβαναν συστηματικά πολλά συμπληρώματα προβιοτικών (16,4% έναντι 5,2%) ή πρωτεΐνης ορού γάλακτος (11% έναντι 7%,3%), όπως είπε στο συνέδριο η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Brigitte Dréno, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νάντης.

Αντιθέτως, αναμενόμενο ήταν το εύρημα ότι οι περισσότεροι πάσχοντες από ακμή χρησιμοποιούσαν αναβολικά έναντι των ατόμων χωρίς ακμή (11,9% έναντι 3,2%), δεδομένου ότι η ακμή είναι γνωστή παρενέργεια των ουσιών αυτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που κατά το παρελθόν είχε σχετιστεί με τις εξάρσεις της ακμής, το κάπνισμα, στην παρούσα μελέτη δεν φάνηκε να έχει σχέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.