ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τριχόπτωση – Πότε χρειάζεται να ανησυχήσετε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τριχόπτωση – Πότε χρειάζεται να ανησυχήσετε

Όλοι μας χάνουμε τρίχες σε καθημερινή βάση. Ο αριθμός των τριχών που πέφτουν ημερησίως ανέρχεται περίπου στις 50-150. Όταν ωστόσο αυτός ο ρυθμός τριχόπτωσης αυξάνεται σε συνδυασμό με λιγότερη ανάπτυξη νέων τριχών, τότε έχουμε σοβαρή τριχόπτωση και οφείλουμε να την προσέξουμε.

  • Εποχική τριχόπτωση

Κατά βάση η τριχόπτωση εντείνεται το Φθινόπωρο από τα τέλη Αυγούστου μέχρι περίπου τα τέλη Οκτώβρη. Σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει και άλλους μήνες αλλά κατά βάση αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό που αντιμετωπίζεται με συμπληρώματα βιταμινών, ειδικά σαμπουάν κλπ.

  • Ψυχολογική τριχόπτωση

Σε περιόδους άγχους, έλλειψης ύπνου, κακής διατροφής λόγω κακής διάθεσης κ.λπ. παρατηρείται απότομη τριχόπτωση. Σε ακραίες περιπτώσεις έντονου στρες μπορεί τα μαλλιά να αλλάξουν μέχρι και χρώμα, να γίνουν γκρι ή άσπρα. Η ψυχολογική τριχόπτωση είναι ένδειξη κακής ψυχικής κατάστασης η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα έχει επιπτώσεις γενικά. Η χαλάρωση, η μείωση του άγχους, ο καλύτερος ύπνος βοηθούν να μη συνεχιστεί .

  • Παθολογική τριχόπτωση

Σε περίπτωση αναιμίας, καλό θα είναι να γίνουν εξετάσεις λόγω έλλειψης σιδήρου, χαμηλού αιματοκρίτη κλπ. Το ίδιο ισχύει και για περιπτώσεις που ο θυρεοειδής δεν παράγει σωστά θυροξίνη. Αυτά παίζουν άμεσο ρόλο στην τριχόπτωση.

Επί πρόσθετα, σε περιπτώσεις αλωπεκίας, ο θύλακας της τρίχας εξασθενεί λόγω διάφορων χημικών παραγόντων που βρίσκονται στο σώμα μας (Διυδροτεστοστερόνη, αυξημένη τεστοστερόνη, ορμονικές αλλαγές, κληρονομικότητα). Στην περίπτωση αυτή τα μόνα μέσα που μπορούν να γλιτώσουν τα μαλλιά είναι πολύ διαφορετικά. Αρχικά, είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε δερματολόγο για τη διάγνωση.

Πριν εξελιχθεί η τριχόπτωση σε αραίωση και έπειτα σε φαλάκρα η/-ο γιατρός θα σημειώσει μία θεραπεία. Συνήθως αυτή περιλαμβάνει, μινοξιδίλη, ειδικά σαμπουάν, χάπια κλπ τα οποία στοχεύουν να μην επιτρέψουν την αλωπεκία να συνεχιστεί. Αυτές οι θεραπείες καλό είναι να κρατάνε εφ’ όρου ζωής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διότι η αλωπεκία, δεν σταματά ποτέ, απλά καταστέλλεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.