Αυτές είναι οι τροφές που θα σου… χαρίσουν τον τέλειο οργασμό

Αυτές είναι οι τροφές που θα σου… χαρίσουν τον τέλειο οργασμό

Κι όμως, ήρθε η ώρα να μάθεις πως υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να απογειώσουν τη libido σου, χαρίζοντάς σου τον τέλειο οργασμό.

Κάποιες εξ αυτών είναι:

  • Μαύρη σοκολάτα

Η γεύση και ο τρόπος που λιώνει στο στόμα θα μπορούσε να είναι αρκετά για να θεωρηθεί η σοκολάτα «σeξυ». Επιπλέον, προκαλεί την έκκριση φαιναιθυλαμίνης, μια ενδορφίνης που παράγεται και όταν νιώθεις τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα.

  • Κόκκινο κρασί

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του Journal of Sexual Medicine οι γυναίκες εκείνες, που είχαν καταναλώσει ένα ή δύο ποτήρια κρασί είχαν μεγαλύτερη σeξουαλική διάθεση κατά τη διάρκεια του σeξ. Το επιστημονικό συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός ότι η φλούδα των σταφυλιών έχει υψηλή συγκέντρωση φλαβονοειδών, που αυξάνουν τη ροή του αίματος σε βασικά σημεία του σώματος, όπως και τα γεννητικά όργανα.

  • Φυλλώδη λαχανικά

Μπορεί να μας μοιάζουν ελαφρώς ανέραστα στη γεύση, αλλά το σπανάκι, το λάχανο και το μαρούλι συμβάλλουν στην αύξηση της ερωτικής διάθεσης. Και αυτό, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Α, η οποία και βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών μας, αλλά και σε ιώδιο που ρυθμίζει τη διάθεσή μας

  • Καφές

Οι επιστήμονες το θεωρούν ως ένα πολύ δυνατό διεγερτικό. Βέβαια ο καφές δεν αυξάνει ακριβώς τη διάθεση μας για σeξ, αλλά ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το αίμα κυλά περισσότερο στο σώμα. Μάλιστα από πολλούς θεωρείται το καλύτερο διεγερτικό!

  • Βιταμίνη C

Οι άνδρες που καταναλώνουν τουλάχιστον 200 mg βιταμίνης C την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την κινητικότητά του σπέρματός του, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας. Εκτός από την αποκατάσταση της γονιμότητας, η βιταμίνη C, βοηθάει στη ροή του αίματος και κατ’ επέκταση στο σeξ.

  • Αυγά

Κι όμως, τα αυγά αποτελούν ένα εξαιρετικό αφροδισιακό. Πλούσια σε βιταμίνες Β6 και Β5 διατηρούν φυσιολογικά και σε ισορροπία τα επίπεδα των ορμονών, και μειώνουν το στρες. Εάν προτιμάτε μια πιο σeξι βερσιόν του «αυγού», προτιμήστε το χαβιάρι.

  • Ξηροί καρποί

Γενικά οι ξηροί καρποί είναι μια πλούσια αποθήκη ενέργειας και ένα από τα βασικά αφροδισιακά. Είναι σημαντικοί για την σeξουαλική υγεία, γιατί περιέχουν στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ.

  • Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή έχουν τριπλή αφροδισιακή δράση: περιέχουν ψευδάργυρο που αυξάνει τη λίμπιντο, ανεβάζοντας τα επίπεδα της τεστοστερόνης, περιέχει ντοπαμίνη, μια ουσία υπεύθυνη για το αίσθημα της απόλαυσης, και για καλή διάθεση, ενώ αρκετοί τέλος είναι εκείνοι που βρίσκουν «ερωτική» την γλιστερή υφή τους.

  • Φράουλες

Είναι φρούτο πλούσιο σε φολικό οξύ, ένα είδος βιταμίνης Β που -σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Berkley στην Καλιφόρνια- αυξάνει την ποιότητα του σπέρματος στον άνδρα. Ο λόγος που θεωρούνται αφροδισιακές είναι επειδή παρέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αποβολή υγρών από το σώμα μειώνοντας το πρήξιμο (όπως κάλιο), αλλά και βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ακόμα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, που είναι απαραίτητη για να έχουμε διάθεση για σeξ.

  • Βατόμουρα

Τα βατόμουρα θεωρείται σούπερ σeξουαλική τροφή για τους άνδρες, επειδή λειτουργούν με τρόπο παρόμοιο με το γνωστό Viagra. Είναι γεμάτα με χημικές ενώσεις που βοηθούν στην χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, περιέχουν ίνες, που βοηθούν στην αποβολή της περιττής χοληστερόλης από τον οργανισμό, προτού αυτή προλάβει να προσκολληθεί στις αρτηρίες. Η μείωση της χοληστερόλης και η ταυτόχρονα καλύτερη ροή του αίματος προς το πέος κατά τη σεξουαλική επαφή, οδηγούν σε πιο σταθερές και πιο μεγαλύτερης διάρκειας στύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.