ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε ποια είναι τα 3+1 φρούτα που αν συνδυαστούν παρέχουν μεγάλη αντιοξειδωτική προστασία

Δείτε ποια είναι τα 3+1 φρούτα που αν συνδυαστούν παρέχουν μεγάλη αντιοξειδωτική προστασία

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν χιλιάδες φυτοθρεπτικά συστατικά. Αυτά τα φυτοθρεπτικά έχουν αθροιστική και συνεργιστική δράση το ένα με το άλλο, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες στο σώμα.

Κανένα αντιοξειδωτικό από μόνο του δε μπορεί να αντικαταστήσει το συνδυασμό των φυτοθρεπτικών στα φρούτα και τα λαχανικά που επιτυγχάνει τα επιθυμητά αντικαρκινικά οφέλη και άλλα οφέλη για την υγεία.

Το κάθε φρούτο και λαχανικό έχει διαφορετικά φυτοθρεπτικά που δρουν με διαφορετικούς προστατευτικούς μηχανισμούς, έτσι όταν συνδυάζονται μεταξύ τους παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

Μελέτες έχουν δείξει, για παράδειγμα, ότι ο συνδυασμός πορτοκαλιού, μήλου, σταφυλιού και βατόμουρου έχει σημαντική συνεργιστική δράση στην αντιοξειδωτική προστασία.

Όταν συνδυάστηκαν αυτά τα τέσσερα φρούτα, χρειάστηκε πολύ μικρότερη δόση του κάθε φρούτου ξεχωριστά (πέντε φορές μικρότερη) για να επιτευχθεί η ίδια αντιοξειδωτκή δραστηριότητα από ό,τι το καθένα μεμονωμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τέσσερα φρούτα έδρασαν συνεργιστικά, τονίζοντας την ανάγκη να συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών για μέγιστη προστασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.