Έτσι θα αφαιρέσετε την οδοντική πλάκα χωρίς να πάτε στον οδοντίατρο

Έτσι θα αφαιρέσετε την οδοντική πλάκα χωρίς να πάτε στον οδοντίατρο

Όλοι γνωρίζουμε ότι, όταν πρόκειται για την αφαίρεση της πλάκας, ο οδοντίατρος θα κάνει τη δουλειά τέλεια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φυσικές συνταγές μέσω των οποίων μπορείτε να απαλλαγείτε από την πλάκα στο σπίτι.

1η συνταγή:

Συστατικά που απαιτούνται:

  • 30 γραμμάρια κέλυφος καρυδιού
  • Νερό

Τρόπος παρασκευής:

  • Βάλτε το κέλυφος καρυδιού σε ένα μπολ, προσθέστε νερό και τοποθετήστε το μείγμα στην φωτιά.
  • Μαγειρεύετε για 15 λεπτά.
  • Μουλιάζετε την οδοντόβουρτσά σας στο προκύπτον μείγμα και πλένετε τα δόντια σας για 5 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία πρωί, απόγευμα και βράδυ.

2 η συνταγή:

Συστατικά που απαιτούνται:

  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιόσποροι
  • 4 κουταλιές της σούπας φλαμουριά
  • 1 λίτρο νερού

Τρόπος παρασκευής:

Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με νερό και τοποθετούμε το μπολ που χρησιμοποιούμε σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε το μείγμα για μισή ώρα.
Πλένουμε τα δόντια μας με το μείγμα που προκύπτει μετά από κάθε γεύμα.

3 η συνταγή:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μηλόξιδο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της πλάκας, αλλά μόνο μία φορά την εβδομάδα. Μουλιάζετε την οδοντόβουρτσά σας σε μηλόξιδο και πλένετε τα δόντια σας. Ξεπλένετε καλά τη στοματική σας κοιλότητα με νερό προκειμένου να μην βλάψετε το σμάλτο των δοντιών σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.