Αυτές είναι οι 6+1 καθημερινές συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες

Αυτές είναι οι 6+1 καθημερινές συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες

Οι ρυτίδες, αυτές δηλαδή οι άσχημες γραμμούλες που δημιουργούνται στο πρόσωπο με την πάροδο του χρόνου, αποτελούν τον Νο1 «εχθρό» όλων των γυναικών.

Κατά κύριο λόγο, δημιουργούνται στο πρόσωπο με το πέρασμα του χρόνου και τη γήρανση του οργανισμού. Και μπορεί οι αντιρυτιδικές κρέμες να αποτελούν ισχυρό όπλο αντιμετώπισής τους, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες συνήθειες που αν τις αλλάζατε θα βοηθούσε. Και θα βοηθούσε γιατί πρόκειται για συνήθειες που, χωρίς να το καταλάβετε προκαλούν τη δημιουργία τους και τις ενισχύουν.

Το καλό νέο είναι ότι μόλις γνωρίσετε αυτές τις κρυμμένες αιτίες της γήρανσης, μπορείτε να προλάβετε τη δημιουργία ρυτίδων. Πάμε να δούμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να καθυστερήσετε το πέρασμα του χρόνου από πάνω σας.

1. Κάθεστε μέσα σε ηλιόλουστο χώρο όλη την ημέρα
Κι εκεί που νομίζετε ότι είστε ασφαλείς μέσα, φαίνεται τελικά ότι το υπεριώδες φως, ειδικά το UVA, διαπερνά τα παράθυρα των αυτοκινήτων και τα περισσότερα παράθυρα των κτιρίων, σύμφωνα με τη Rachel Nazarian, MD, δερματολόγο της Schweiger Dermatology στη Νέα Υόρκη. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε αντιηλιακό ευρέως φάσματος ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους ή στο αυτοκίνητο, καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Δοκιμάστε μια κρέμα, η οποία δεν είναι λιπαρή και απορροφάται γρήγορα, ενώ είναι ιδανική για καθημερινή χρήση με μακιγιάζ.
Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό στο πρόσωπο

2. Η ζωή στις μεγάλες πόλεις
Η επιδερμίδα όσων ζουν σε πόλεις γερνάει πιο γρήγορα, χάρη στην υψηλότερη συγκέντρωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, γεγονός που την εκθέτει στις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ελεύθερα μόρια στο περιβάλλον που διασπούν το κολλαγόνο και συμβάλουν στη γήρανση της επιδερμίδας. Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί αυτό είναι να εφαρμοστεί μια αντιοξειδωτική ενυδατική κρέμα. Επιπλέον, πρέπει οποσδήποτε κάθε βράδυ να πλένετε το πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό απολέπισης, που παρασκευάζεται με αντιγηραντικά συστατικά και απαλά απολεπιστικά για να απαλύνει και να αναγεννήσει το δέρμα σας.

3. Το παρακάνετε βλέποντας Netflix μια ολόκληρη ημέρα
Το να αποφεύγετε τη σωματική δραστηριότητα, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ρυτίδων. Οπότε αν ψάχνετε μια δικαιολογία να ανανεώσετε τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο, ιδού. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου για να μειωθούν οι ρυτίδες, λέει ο ιδρυτής της Union Square Laser Dermatology και η ιατρική διευθύντρια Anne Chapas, MD. Σιγουρευτείτε ότι αν επιλέξετε να γυμναστείτε έξω (ειδικά στο αποκορύφωμα της ημέρας), θα φορέσετε αντηλιακό.
Το σκύψιμο όλη μέρα πάνω από το κινητό, είναι σύμμαχος των ρυτίδων στον λαιμό

4. Κοιτάζετε συνεχώς το κινητό σας
Αυτό το σκύψιμο όλη την ώρα για να τσεκάρετε το κινητό σας και να στέλνετε μηνύματα και emails, μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση του δέρματος του λαιμού και στο «δίπλωμα» γύρω από τον λαιμό και τη γνάθο. Το δέρμα του λαιμού είναι πολύ λεπτό και είναι πιο επιρρεπές στην γήρανση από ότι σε άλλα μέρη του σώματος, λέει ο δερματολόγος Dendy Engelman. Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε κάποια επέμβαση για να το διορθώσετε, αναζητήστε προϊόντα με αμινοξέα και πεπτίδια, που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ελαστικότητας και της σταθερής επιδερμίδας, ώστε να φαίνεται πιο ανυψωμένη.

5. Φεύγετε από το σπίτι χωρίς τα γυαλιά ηλίου σας

​Το να ξεχνάτε να φοράτε τα γυαλιά ηλίου φεύγοντας από το σπίτι σας, μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα στραβισμού, λέει ο πλαστικός χειρούργος της Νέας Υόρκης Dara Liotta, MD, και φυσικά να δημιουργηθούν ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, αλλά και στις άκρες των ματιών, το λεγόμενο «πόδι της χήνας». Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι 40% λεπτότερο από το υπόλοιπο δέρμα στο πρόσωπο. Για να είστε καλυμμένοι, αναζητήστε υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν τόσο τις ακτίνες UVA όσο και τις ακτίνες UVB.

Μην ξεχνάτε ποτέ τα γυαλιά ηλίου σας όταν βγαίνετε έξω / Φωτογραφία: Shutterstock

6. Πέφτετε αργά για ύπνο
Είναι γνωστό πως ο ύπνος βοηθά παντού. Είναι πολύτιμο αγαθό, για τη βελτίωση της ζωής μας γενικά. Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην επιδρά θετικά και στην υγεία του δέρματός μας. Πρέπει να βρίσκουμε το χρόνο να κοιμόμαστε 7-8 ώρες την ημέρα, καθώς όπως λέει Joshua Zeichner, M.D., «Όταν δεν κοιμάστε, οι διαδικασίες που συμβαίνουν το βράδυ δεν λειτουργούν σωστά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, φλεγμονή, κακή λειτουργία των κυττάρων, ακόμη και ξεσπάσματα ακμής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

7. Κοιμάστε μπρούμυτα
Η θέση στην οποία κοιμάστε μπορεί να επηρεάσει το πρόσωπό σας, λέει ο Δρ Engelman. «Συνιστώ στους ασθενείς μου να κοιμούνται ανάσκελα, για να αποφεύγουν τις γραμμές συμπίεσης», αναφέρει χαρακτηριστικά. Επίσης, αν είναι δυνατόν, επιλέξτε μια μαξιλαροθήκη από μετάξι, το οποίο είναι πιο «ευγενικό» στο δέρμα καθώς κοιμάστε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.