ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δείτε τι προκαλεί το υπερβολικό βάρος στον εγκέφαλο

Δείτε τι προκαλεί το υπερβολικό βάρος στον εγκέφαλο

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο έρχεται να ταράξει τα νερά, υποστηρίζοντας πως η παχυσαρκία προκαλεί προβλήματα και στον εγκέφαλο.

Μέσα από σειρά εξετάσεων βρήκαν ότι το υπερβολικό βάρος και λίπος σε ένα σώμα, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη γνωστική και συναισθηματική λειτουργία.

Συγκεκριμένα βρέθηκε πως πως οι υπέρβαροι έφηβοι εμφανίζουν βλάβες στο μεσολόβιο, την πυκνή δέσμη νευραξόνων που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Αλλοιώσεις ανιχνεύτηκαν όμως, και σε άλλες εγκεφαλικές δομές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι εγκεφαλικές αλλαγές που βρέθηκαν σε παχύσαρκους εφήβους συνδέονται με βασικές περιοχές που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο της όρεξης, των συναισθημάτων και των γνωστικών λειτουργιών», είπε χαρακτηριστικά η Pamela Bertolazzi της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.