ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Δείτε τους 10+1 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε το σώμα σας

Δείτε τους 10+1 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε το σώμα σας

Στον κόσμο, υπάρχουν πολλές τοξίνες και τοξικές ουσίες, καθιστώντας τους ανθρώπους ευάλωτους λόγω της επίδρασή τους. Υπάρχουν χημικές τοξίνες στο φαγητό, στον αέρα, ακόμα και στα αγαπημένα σας αντικείμενα.

Τα παρασιτοκτόνα, ο υδράργυρος και το ουράνιο είναι μεταξύ εκείνων που συμβάλλουν στην υποβάθμιση της υγείας. Με την αποτοξίνωση του σώματος, μπορείτε να αποτρέψετε μια σειρά από παθήσεις υγείας που μπορούν να ξεκινήσουν με την έκθεσή σας στις τοξίνες.

Παρακάτω θα μάθετε 11 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε το σώμα σας και να είστε υγιείς.

  • Πίνετε κόκκινο κρασί

Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι ένα αλκοολούχο ποτό χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το σώμα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν πως μόνο ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα, μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο της χοληστερόλης σας, ακόμη και να καταπολεμήσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

  • Χρησιμοποιήστε ενεργό άνθρακα

Ο ενεργός άνθρακας είναι ουσιαστικά καμένα ξύλα, συντρίμμια ή ακόμα και κελύφη καρύδας. Η καμένη ουσία δεν έχει οξυγόνο και γίνεται πολύ απορροφητική. Μπορεί κυριολεκτικά να αφαιρέσει τις περισσότερες από τις τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα και τα δηλητήρια από το σώμα σας. Συνιστάται να παίρνετε ένα χάπι πριν το γεύμα ή πριν την κατανάλωση αλκοόλ.

  • Πίνετε άφθονο νερό

Το νερό είναι μια φυσική πηγή για την «απομάκρυνση» των κακών ουσιών. Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο πιο γρήγορα οι τοξίνες από το σώμα θα αποβληθούν μέσω του ουροποιητικού συστήματος. Υπάρχει ένα υπέροχο ρόφημα με βάση το νερό που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σώμα σας. Απλά προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό μηλόξυδο σε 3,7 λίτρα νερού και ανακατέψτε το. Πιείτε το καθημερινά, το πρωί.

  • Αποφύγετε τα επεξεργασμένα σάκχαρα

Τα επεξεργασμένα σάκχαρα και τα τεχνητά γλυκαντικά, αναγκάζουν το σώμα να εμποδίσει τον φυσικό του μεταβολισμό και να δημιουργήσει υπερβολική γλυκόζη στο αίμα. Δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο αύξησης του βάρους, καθώς και την πιθανότητα να αναπτύξετε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Επιλέξτε βιολογική καστανή ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου και άλλα υγιή γλυκαντικά. Θα παρατηρήσετε ότι το σώμα σας χρειάζεται να απαλλαγεί από τη ζάχαρη, όταν οι επιθυμίες σας για γλυκά αρχίζουν να αυξάνονται.

  • Καταναλώστε βιολογικά τρόφιμα

Τα βιολογικά λαχανικά, τα φρούτα και το κρέας, δεν περιέχουν τοξίνες όπως παρασιτοκτόνα ή αντιβιοτικά. Καταναλώνοντας βιολογικά τρόφιμα, θα βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας και θα βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί καλύτερα για την απομάκρυνση των περιττών τοξικών στοιχείων από το σώμα. Το επεξεργασμένο φαγητό δεν θα παρέχει ποτέ τόσες θρεπτικές ουσίες όπως το βιολογικό. Μεγαλώστε τα δικά σας λαχανικά. Καλλιεργήστε έναν εσωτερικό κήπο ή αγοράστε προϊόντα από τους τοπικούς αγρότες.

  • Καθαρίστε τον αέρα από τις τοξίνες

Οι τοξίνες και οι τοξικές ουσίες μπορεί να εισέλθουν στο σπίτι μέσω των ανοιχτών παραθύρων. Έτσι, ο καθαρισμός του αέρα είναι μια καλή λύση. Πάρτε έναν καθαριστή αέρα και θα σας βοηθήσει. Καθημερινά, το απλό ξεσκόνισμα των επίπλων και ο καθαρισμός του δαπέδου με μια βρεγμένη σφουγγαρίστρα, θα βοηθήσει επίσης.

  • Αντί για πρωινό καφέ, πιείτε πράσινο τσάι

Ο καφές, ειδικά όταν είναι αφιλτράριστος, περιέχει καφεστόλη, ένα διτερπενοειδές μόριοπου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης. Αποφύγετε την αύξηση της κακής χοληστερόλης και καταναλώστε πράσινο τσάι ή οποιοδήποτε τσάι από βότανα.

  • Ανά διαστήματα, απέχετε από το φαγητό

Τα περισσότερα τρόφιμα που καταναλώνετε, είναι επεξεργασμένα ή περιέχουν επεξεργασμένα σάκχαρα. Η αποχή από το φαγητό για 1-2 ημέρες, μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σώμα σας από επιβλαβείς ουσίες, καθώς και να το προετοιμάσετε για μια πιο υγιεινή διατροφή, μειώνοντας την όρεξή σας.

  • Γυμναστείτε ή πηγαίνετε στη σάουνα

Ο ιδρώτας είναι ένας φυσικός τρόπος καθαρισμού του σώματος από τις τοξίνες. Όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο πιο καθαρό γίνεται. Πηγαίνετε στη σάουνα και ξεκουραστείτε. Ωστόσο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν, επειδή η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες δεν συνιστάται για άτομα με προβλήματα υγείας.

Ένας άλλος τρόπος για να ιδρώσετε, είναι η άσκηση. Επιλέξτε τι σας ταιριάζει περισσότερο και ασχοληθείτε με αυτό. Μην ξεχάσετε να κάνετε ντους αργότερα για να καθαρίσετε το δέρμα σας από όλο τον ιδρώτα!

  • Αγαπήστε τα προβιοτικά ή τα προβιοτικά προϊόντα

Το πεπτικό σύστημα και το πόσο καλά λειτουργεί, είναι το κλειδί για ένα καλό καθαρισμό σώματος. Για να διευκολύνετε την καλύτερη λειτουργία του στομάχου και των εντέρων, πάρτε προβιοτικά ως συμπληρώματα ή καταναλώστε προβιοτικά προϊόντα. Ένα από τα τρόφιμα που είναι πιο πλούσιο σε προβιοτικά, είναι το κεφίρ ή το απλό γιαούρτι. Βεβαιωθείτε ότι το καταναλώνετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και το πεπτικό σας σύστημα θα σας ευχαριστήσει.

  • Μάθετε πώς να φτιάχνετε σμούθι για αποτοξίνωση

Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Η κατανάλωση πολλών ακατέργαστων φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης σας και ως εκ τούτου, να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σύστημά σας φυσικά. Φτιάξτε σμούθι με φρούτα και λαχανικά ή προβιοτικά όπως το κεφίρ ή το γιαούρτι. Μπορείτε να επιλέξετε τα συστατικά μόνο εφόσον βεβαιωθείτε ότι παραμένουν ωμά (και φυσικά τα πλένετε πριν από την κατανάλωση).

  • Επιπλέον: αποτοξίνωση ιόντων-νερού
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποτοξίνωση αυτή, είναι ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγεί το σώμα σας από τις τοξίνες. Τα ινστιτούτα αισθητικής έχουν αυτή την επιλογή μετά από ένα πεντικιούρ. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αυτή τη συσκευή μέσω του ίντερνετ και να τη χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.