ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απίστευτες εικόνες από την αγορά της πόλης που «γέννησε» τον κορονοϊό (φώτο – βίντεο)

Απίστευτες εικόνες από την αγορά της πόλης που «γέννησε» τον κορονοϊό (φώτο – βίντεο)

Ο κοροναϊός της πόλης Ουχάν, μέχρι στιγμής, έχει προσβάλει 2.000 ανθρώπους από την Κίνα μέχρι και την Ευρώπη και έχει οδηγήσει στο θάνατο 56. Ο ιός εκτιμάται ότι εμφανίστηκε σε μία αγορά όπου πωλούνταν παράνομα θαλασσινά, πουλερικά, κουνέλια, νυχτερίδες και φίδια στην πόλη των 11 εκατομμυρίων της πόλης Ουχάν.

Φρίκη προκαλούν εικόνες που φέρονται να προέρχονται από την κεντρική αγορά του Ουχάν, όπου και θεωρείται ότι «γεννήθηκε» ο κορονοϊός που εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλον τον κόσμο.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του, το CNN δημοσιοποίησε φωτογραφίες και βίντεο από κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φέρονται να προέρχονται από την αγορά του Ουχάν.

Τονίζοντας ότι η αυθεντικότητά τους δεν μπορεί να διασταυρωθεί, το αμερικανικό δίκτυο παραθέτει εικόνες στις οποίες φαίνονται να πωλούνται δίπλα-δίπλα σε πάγκους ζωντανά φίδια, πουλερικά, θαλασσινά, νυχτερίδες, ακόμα και αρκούδες και ελάφια. Και όλα αυτά, δίπλα σε πτώματα ζώων ή υπολείμματα τροφών. Τα ζώα που προορίζονται για κατανάλωση φέρονται μάλιστα να πωλούνται ζωντανά, ακόμη και να σφάζονται επί τόπου, μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Μετά την επιστημονική επισήμανση ότι η μετάλλαξη του ιού πιθανότατα πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω αγορά, η οποία λειτουργούσε παράνομα, οι αρχές της Κίνας προχώρησαν στην σφράγισή της.

Σημειώνεται ότι κάποιες από τις εικόνες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Επιπλέον, η Mirror δημοσίευσε φωτογραφίες μέσα από την αγορά , όπου πωλούνται παράνομα τα ζώα. Το έως πρότινος άγνωστο στέλεχος του ιού εκτιμάται ότι εμφανίστηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς στην αγορά της Ουχάν.

Ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε κινεζικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Πεκίνο και η Σανγκάη, καθώς και στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τον Καναδά.

Ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Μα Σιαογουέι δήλωσε την Κυριακή ότι έχει ενισχυθεί η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού που ευθύνεται για τον θάνατο 56 ανθρώπων μέχρι στιγμής και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μα δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.