Έρευνα αποκαλύπτει για ποιο λόγο το 50% των γυναικών έχει χάσει την επιθυμία για σεξoυαλική επαφή

Έρευνα αποκαλύπτει για ποιο λόγο το 50% των γυναικών έχει χάσει την επιθυμία για σεξoυαλική επαφή

Η μειωμένη λίμπιντο παρατηρείται συχνότερα ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια και πάνω από το 1/3 των γυναικών δεν έχουν καμία επιθυμία για σeξ, υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα.

Περισσότερο από το 1/2 των γυναικών έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το σeξ, σύμφωνα με μελέτη η οποία εξέτασε 12.132 Βρετανούς ηλικίας από 16 έως 74 ετών, ρωτώντας τους στοιχεία σχετικά με τη λίμπιντo και τη διάθεσή τους απέναντι στο σeξ.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκαν σχετικά με την εμπειρία τους σε σεξoυαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), ανεπιθύμητα εγκυμοσύνη, τυχόν εμπειρία εξαναγκαστικού σeξ και τη σωματική απόλαυση στο σeξ.

Όπως αναδεικνύεται από τη σχετική δημοσίευση στο BMC Public Health, περίπου το 34% των γυναικών παραδέχθηκαν ότι δεν ήθελαν να κάνουν σeξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόλις 15%. Οι γυναίκες, επίσης, αποκάλυψαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ερwτική διέγερση, στους oργασμούς και στην απόλαυση του σeξ και συνολικά το 47,5% θεωρήθηκε πως είχε «κακή σεξoυαλική υγεία», στην οποία περιλαμβάνονται τόσο οι συναισθηματικές εμπειρίες όσο και τα σωματικά προβλήματα ή οι ασθένειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ήταν μόλις 17%, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες που κατατάχθηκαν στην κατηγορία «χαμηλού ενδιαφέροντος» για το σeξ (80%) ήταν παντρεμένοι ή ζούσαν μαζί με τον/τη σύντροφό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.