ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στο «κόκκινο» οι Βρυξέλλες για την έξαρση της αφρικανικής πανώλης

Στο «κόκκινο» οι Βρυξέλλες για την έξαρση της αφρικανικής πανώλης

«Πονοκέφαλος» επικρατεί στις Βρυξέλλες έπειτα από την έξαρση στη βορειοανατολική Ελλάδα αφρικανικής πανώλης των χοίρων, μιας μολυσματικής ασθένειας που είναι συνήθως θανατηφόρα για τους χοίρους, αλλά ακίνδυνη για τους ανθρώπους.

​Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου, η Αθήνα ενημέρωσε στις 5 Φεβρουαρίου την Επιτροπή για τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στην περιοχή των Σερρών.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) προειδοποίησε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η ασθένεια μεταδίδεται με αργούς ρυθμούς στην Ε.Ε., με νοτιοδυτική κυρίως κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής έχουν πληγεί συνολικά εννέα χώρες: Πολωνία, Λιθουανία, Σλοβακία, Βέλγιο, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία, ενώ δεν διατίθεται στο εμπόριο εμβόλιο κατά του ιού.

Πηγές ανέφεραν ότι η Επιτροπή προχώρησε στην υιοθέτηση περιφερειακών μέτρων στην Ελλάδα και ότι παραμένει σε στενή επαφή με τις κτηνιατρικές αρχές. Οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν τώρα να βρουν πώς μεταδόθηκε στη χώρα η ασθένεια. Πιθανότατα μέσω της γειτονικής Βουλγαρίας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως απαγόρευση μεταφοράς χοιρινού κρέατος και χοίρων από την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται τέλος ότι το 2019, η Ελλάδα υπέβαλε στην Επιτροπή ένα πρόγραμμα για τον έλεγχο της εξάλειψης της αφρικανικής πανώλης με στόχο να εφαρμοστεί το 2020. Πηγές αναφέρουν ότι η Επιτροπή αξιολόγησε και ενέκρινε το πρόγραμμα στις 29 Ιανουαρίου 2020 και ότι το ποσό της χρηματοδοτικής στήριξης που θα χορηγηθεί ανέρχεται σε 203.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.