«Γκάφα» ολκής στις ΗΠΑ: Έδωσαν εξιτήριο σε ασθενή που ήταν θετικός στον κορωνοϊό!

«Γκάφα» ολκής στις ΗΠΑ: Έδωσαν εξιτήριο σε ασθενή που ήταν θετικός στον κορωνοϊό!

Πρωτοφανής «γκάφα» των υγειονομικών αρχών, έδωσαν εξιτήριο σε ασθενή που είναι θετικός στον κορωνοϊό. Ήταν ένας από τους Αμερικανούς που είχαν επαναπατριστεί από την πόλη Ουχάν.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επιβεβαιώθηκε στο Σαν Ντιέγκο, στην πολιτεία Καλιφόρνια.

Πρόκειται για έναν από τους επιβάτες στην πρώτη πτήση, με την οποία επαναπατρίστηκαν Αμερικανοί από την πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι και εστία της μόλυνσης του 2019-nCoV.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι το γεγονός πως ο άνδρας είχε μολυνθεί από τον ιό, επαληθεύτηκε… μία μέρα αφότου είχε πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο. Τα αποτελέσματα των επιπλέον εξετάσεων που του έγιναν, όπως γράφει η Washington Post στην επίσημη ιστοσελίδα της, έδειξαν ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο, για «παρατήρηση και απομόνωση», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Για την ιστορία, ο ασθενής ήταν ένας εκ των τεσσάρων Αμερικανών που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν την περασμένη Κυριακή. Στις πρώτες εξετάσεις που τους έγιναν σε νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο, και οι τέσσερις βγήκαν αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό, παίρνοντας εξιτήριο. Την Δευτέρα, ωστόσο, ένας εξ αυτών χρειάστηκε να επιστρέψει και να νοσηλευτεί, καθώς τα αποτελέσματα περαιτέρω εξετάσεων έδειξαν ότι είναι φορέας του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρωτοφανής «γκάφα» των υγειονομικών αρχών που έδωσαν το εξιτήριο στον ασθενή έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με τα ερωτήματα να είναι αμείλικτα. Κανένας δεν γνωρίζει για πόσο χρονικό διάστημα βρέθηκε εκτός νοσοκομείου ο ασθενής, με πόσους ανθρώπους ήρθε σε επαφή ή πώς επέστρεψε στην καραντίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.