ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Diamond Princess: Η Αυστραλία απομακρύνει 200 πολίτες της που κινδυνεύουν από τον κορωνοϊού

Diamond Princess: Η Αυστραλία απομακρύνει 200 πολίτες της που κινδυνεύουν από τον κορωνοϊού

Η Αυστραλία θα απομακρύνει περισσότερους από 200 πολίτες της που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού και παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Ο Μόρισον εξήγησε ότι οι Αυστραλοί επιβάτες θα απομακρυνθούν από το κρουαζιερόπλοιο – στο οποίο έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 355 κρούσματα του covid-19– την Τετάρτη και θα παραμείνουν σε καραντίνα για ακόμη 14 ημέρες.

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου οπότε έφτασε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.

«Για τους περισσότερους από 200 Αυστραλούς που θα επιστρέψουν στην Αυστραλία θα απαιτηθεί επιπλέον περίοδος καραντίνας 14 ημερών μόλις επιστρέψουν στο Ντάργουιν», εξήγησε ο Μόρισον.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι μαζί με τους Αυστραλούς θα απομακρυνθεί και άγνωστος αριθμός Νεοζηλανδών που βρίσκονται στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο. Αυτοί, μετά την άφιξή τους στο Ντάργουιν, θα μεταφερθούν στην Αυστραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες Κυριακή οι ΗΠΑ απομάκρυναν περίπου 400 πολίτες τους από το Diamond Princess, ενώ ο Καναδάς, η Ιταλία, η Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ έχουν επίσης ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το κρουαζιερόπλοιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.