Άλλος ένας εφιάλτης: Δάγκειος πυρετός στην Παραγουάη – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Άλλος ένας εφιάλτης: Δάγκειος πυρετός στην Παραγουάη – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Mετά τον κορωνοϊό στην Κίνα, μια ακόμα επιδημία σε άλλο μέρος του πλανήτη έρχεται να προκαλέσει πανικό.

Το κοινοβούλιο της Παραγουάης ενέκρινε χθες Δευτέρα την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που είναι αντιμέτωπη με επιδημία δάγκειου πυρετού.

«Σε προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση, η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο νόμου που κηρύσσει επιδημιολογική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθ’ άπασα την επικράτεια της Παραγουάης εξαιτίας της επιδημίας δάγκειου [πυρετού]», αναφέρει ανακοίνωση του σώματος.

Η Γερουσία ενέκρινε το μέτρο ήδη την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει ενενήντα ημέρες, θα επιτρέψει την εκταμίευση μεγαλύτερων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και διάφορα ταμεία για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παραγουάης, το 2020 έχουν καταγραφεί 4.255 επιβεβαιωμένα κρούσματα δάγκειου πυρετού και έχουν εντοπιστεί 85.290 ύποπτα κρούσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγράψει 16 θανάτους εξαιτίας της επιδημίας, ενώ εξετάζεται εάν οφείλονται στον δάγκειο πυρετό άλλοι 89.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.