Αυτές είναι οι 8+1 τροφές που «καθαρίζουν» το συκώτι (βίντεο)

Αυτές είναι οι 8+1 τροφές που «καθαρίζουν» το συκώτι (βίντεο)

Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών προκαλεί αύξηση του σωματικού λίπους, φλεγμονή και βλάβες στο συκώτι και στο πεπτικό.

Το συκώτι είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του σώματος. Παράγει τη χολή που διασπά τα λίπη, καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες που προκαλούνται από τα λιπαρά, τα φάρμακα και το αλκοόλ, μετατρέπει τη ζάχαρη των τροφών σε ενέργεια και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Είναι επίσης η «αποθήκη» σιδήρου του σώματος.

Δεδομένου ότι είναι υπεύθυνο για τόσο ζωτικής σημασίας λειτουργίες, είναι απαραίτητο να φροντίζετε για την υγεία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσθέσετε στη διατροφή σας τις 9 τροφές που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.