ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξεκίνησε η αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess – Είχε τεθεί σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Ξεκίνησε η αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess – Είχε τεθεί σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο με 542 επιβεβαιωμένα κρούσματα μετατράπηκε στη μεγαλύτερη εστία μόλυνσης του COVID-19 πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, άρχισαν σήμερα να αποβιβάζονται από το σκάφος έπειτα από δεκατέσσερις ημέρες καραντίνας, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ την ίδια πληροφορία μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Αυτοί που άρχισαν την αποβίβαση είναι επιβάτες οι εργαστηριακές εξετάσεις στα δείγματα των οποίων επέστρεψαν αρνητικές, δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα του κοροναϊού και δεν είχαν επαφή με φορείς του. Πρόκειται για περίπου 500 ανθρώπους, που αποβιβάζονται σήμερα.

Η διαδικασία αποβίβασης των υπολοίπων θα έχει ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή και όσοι επιβάτες έχουν μολυνθεί θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργό Υγείας

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα, την 3η Φεβρουαρίου.

Για πολλούς από τους επιβάτες που αποβιβάζονται, η κρουαζιέρα που εξελίχθηκε σε εφιάλτη λαμβάνει αίσιο τέλος καθώς είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι ΗΠΑ επαναπάτρισαν με δύο ειδικές πτήσεις 300 υπηκόους τους τη Δευτέρα, ενώ έξι υπήκοοι Νότιας Κορέας και η σύζυγος του ενός, υπήκοος Ιαπωνίας, ταξίδεψαν σήμερα το πρωί στη Σεούλ με πτήση τσάρτερ.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, περίπου 200 υπήκοοι Αυστραλίας θα επαναπατριστούν στο Ντάργουιν, όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Όταν αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα, το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα από 56 χώρες και περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πλήρωμα θα τεθεί εκ νέου σε καραντίνα αφού έχει αποβιβαστεί ο τελευταίος επιβάτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.