ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ουρικό οξύ: Τι είναι και τι μπορεί να συμβεί όταν ανεβαίνει;

Ουρικό οξύ: Τι είναι και τι μπορεί να συμβεί όταν ανεβαίνει;

Το ουρικό οξύ είναι προϊόν διάσπασης των πουρινών, οι οποίες περιέχονται σε τροφές όπως τα αλλαντικά, η σαρδέλα και η μπύρα.

Μεταφέρεται από το αίμα και αφού φιλτραριστεί, η μεγαλύτερη ποσότητα αποβάλλεται από το σώμα μέσω των ούρων.

Τα επίπεδα του ουρικού οξέος ανεβαίνουν όταν το σώμα παράγει υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ουρικού οξέος ή όταν τα νεφρά δεν απομακρύνουν αποτελεσματικά το ουρικό οξύ από τον οργανισμό.

Το υψηλό ουρικό οξύ μπορεί να οδηγήσει στην ουρική αρθρίτιδα, η οποία είναι φλεγμονή των αρθρώσεων, στο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά ή στην ηπατική ανεπάρκεια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνοδεύεται από υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιοπάθεια ή χρόνια νεφροπάθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βασικότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του ουρικού οξέος στο αίμα παρατίθενται στις εικόνες που ακολουθούν:

  • Διατροφή πλούσια σε πουρίνες
  • Διουρητικά φάρμακα
  • Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
  • Κληρονομικότητα
  • Διαταραχές του θυρεοειδούς (υποθυρεοειδισμός)
  • Παχυσαρκία
  • Ψωρίαση
  • Δυσλειτουργία των νεφρών
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.