Γαλλία: Εμφανίστηκαν μετά από 100 χρόνια κοριοί – Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση τους

Γαλλία: Εμφανίστηκαν μετά από 100 χρόνια κοριοί – Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση τους

Την επανεμφάνιση τους έκαναν οι κοριοί στη Γαλλία, που είχαν εξαφανιστεί από τα μέσα του 20ου αιώνα, η κυβέρνηση της χώρας φέρνει νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να τους αντιμετωπίσει.

Όπως διαβάζουμε στο γαλλικό μέσο BFMtv, παρότι οι κοριοί είχαν πρακτικά εξαφανιστεί στη Γαλλία από τα μέσα του 20ου αιώνα, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων, τόσο σε κατοικίες, όσο όμως και σε ξενοδοχεία. Μόνο το 2018, οι ειδικοί στην αποπαρασίτωση στη Γαλλία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 400.000 περιπτώσεις σε όλη τη χώρα, ήτοι 30% περισσότερες σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Ο αρμόδιος υπουργός Ζουλιάν Ντενορμαντί ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της επανεμφάνισης κοριών στη χώρα. Εκτός από τη νομοθετική πρωτοβουλία, η κυβέρνηση στη Γαλλία σχεδιάζει να προωθήσει καμπάνια προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τον τρόπο προφύλαξης, αλλά και αντιμετώπισης ενάντια στους κοριούς.

Ήδη, η κυβέρνηση της Γαλλίας έδωσε στη δημοσιότητα έναν τηλεφωνικό αριθμό, αλλά και μια ιστοσελίδα που ενημερώνει τους πολίτες για τα «όπλα» που έχουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν εμφάνιση κοριών στα κρεβάτια τους.

Τι είναι οι κοριοί και πως τσιμπούν τους ανθρώπους

Οι κοριοί είναι ένα είδος εντόμων που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, συνήθως τη νύχτα. Τα τσιμπήματα τους μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων δερματικών εξανθημάτων, ψυχολογικών επιδράσεων και αλλεργικών συμπτωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τσιμπήματα των κοριών μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές του δέρματος που κυμαίνονται από αόρατες, σε μικρές περιοχές κοκκινίλας, σε προεξέχουσες φυσαλίδες. Συνήθως, ακάλυπτες περιοχές του σώματος επηρεάζονται και συχνά τρία δαγκώματα εμφανίζονται σε μια σειρά. Δεν είναι γνωστό αν με τα τσιμπήματα των κοριών μεταδίδονται μολυσματικές ασθένειες. Σπανιότερα τα τσιμπήματα των κοριών μπορεί να προκαλέσουν νέκρωση του δέρματος ή αγγειίτιδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.