ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας για την εποχική γρίπη

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας για την εποχική γρίπη

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καταγράφει σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας για τη φετινή περίοδο της γρίπης.

Τα στοιχεία από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας παρουσιάζουν «εξαιρετικά θετικά μηνύματα». Τα στοιχεία προέρχονται από 100 νοσοκομεία (93 δημόσια, 1 στρατιωτικό και 6 ιδιωτικά νοσοκομεία που έστειλαν αποτελέσματα μέχρι 31/01/2020). Σύμφωνα με αυτά, σε σύγκριση με την περσινή (2018-2019) περίοδο γρίπης, σημειώνεται σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη, από 27,2% σε 34,3%. Μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στο προσωπικό των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από 39,8% σε 50,7%.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η φετινή περίοδος γρίπης εκτιμάται ότι θα κλείσει με τα μεγαλύτερα ποσοστά αντιγριπικής προστασίας της τελευταίας δεκαετίας. Η Επιτροπή Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας κατήρτισε ένα πλήρες εγχειρίδιο για τη χάραξη πολιτικής σε επίπεδο υγειονομικής μονάδας το οποίο διανεμήθηκε σε όλες τις δομές υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η ένταση της εμβολιαστικής κάλυψης στο ΕΣΥ αποδίδεται και στη μεθοδική προσπάθεια του υπουργείου Υγείας για τη μεγιστοποίηση των εμβολιαστικών ωφελειών, το συστηματικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΟΔΥ και την εμπέδωση από το προσωπικό υπηρεσιών υγείας, της αυτοπροστασίας αλλά και της αίσθησης ευθύνης έναντι των ασθενών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.