Προσοχή: Να τι συμβαίνει στο έντερο όταν καταπίνετε τσίχλα

Προσοχή: Να τι συμβαίνει στο έντερο όταν καταπίνετε τσίχλα

Έχει πάρει διαστάσεις “μύθου” η άποψη ότι αν ένας άνθρωπος καταπιεί την τσίχλα που μασάει, τότε αυτή παραμένει στο πεπτικό του σύστημα για 7 χρόνια (!) προτού αποσυντεθεί.

Τι συμβαίνει όμως στ’ αλήθεια, αν καταπιείτε μια τσίχλα; Ο δρ Michael F. Picco, γαστρεντερολόγος από τη γνωστή κλινική Mayo στις ΗΠΑ, έρχεται να δώσει μια απάντηση και να κλείσει αυτό το θέμα μια και καλή.

Αν και μια τσίχλα έχει σχεδιαστεί για μάσημα και όχι για να την καταπίνετε, γενικά δεν είναι ιδιαίτερα επιβλαβής σε περίπτωση κατάποσης.

Ο μύθος σχετικά με τα 7 χρόνια μέχρι να αποσυντεθεί μια τσίχλα στον οργανισμό μας ΔΕΝ ευσταθεί.

Εάν καταπιείτε τσίχλα, είναι αλήθεια ότι το σώμα σας δεν μπορεί να τη χωνέψει. Αλλά δεν μένει στο στομάχι σας. Κινείται σχετικά άθικτη μέσα από το πεπτικό σας σύστημα και αποβάλλεται στα κόπρανα σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε σπάνιες περιπτώσεις, αν κάποιο παιδί καταπιεί πολλές τσίχλες ταυτόχρονα και έχει από πριν συμπτώματα δυσκοιλιότητας, τότε έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που τα έντερα φράζουν και χρειάζεται επέμβαση. Γι’ αυτόν το λόγο δημιουργήθηκε ο “μύθος” των 7 ετών, προκειμένου να αποθαρρύνονται τα παιδιά να καταπίνουν τις τσίχλες που μασούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.