Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας μετά τα κρούσματα στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας μετά τα κρούσματα στην Ιταλία

Σε πλήρη επιφυλακή τίθεται ο κυβερνητικός μηχανισμός, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία.

Σήμερα, για το ζήτημα του κορωνοϊού και των κρουσμάτων στη γειτονική χώρα, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυρία Κεραμέως αναμένεται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τους συναδέλφους της για τα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν για τον κορωνοϊό, αναφορικά με τα σχολεία που βρίσκονταν στην Ιταλία ή σχεδίαζαν εκδρομές.

Κορωνοϊός: Καθησυχαστική η Κεραμέως

Αργά το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε ότι οι μαθητές -των περίπου δέκα- σχολείων που πραγματοποιούν εκδρομή στην Ιταλία δεν πρόκειται να μπουν σε προληπτική «καραντίνα» (απομόνωση) για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Παιδείας Νίκη εμφανίστηκε καθησυχαστική, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» και πως μόνο αν κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα θα ληφθούν μέτρα. Η υπουργός τόνισε ότι «ήταν πάρα πολύ σημαντικό να δράσουμε προληπτικά», προκειμένου να ανασταλούν προγραμματισμένες εκδρομές στην Ιταλία. Προσέθεσε δε, ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν αρκετά σχολεία για την Ιταλία.

Αναφορικά με τη σημερινή σύσκεψη για τον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «το ζητούμενο είναι να δράσουμε προληπτικά και να οργανώσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια το σχέδιο δράσης που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Υγείας.»

Κορωνοϊός: Η «μάχη» στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν επόμενο να θέσουν σε συναγερμό τη χώρα. Στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον οι πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια), ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, όπου καθημερινά καταφθάνουν εκατοντάδες επισκέπτες από την Ιταλία.

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ειδικευμένο για τον κορωνοϊό, στην Πάτρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη. Την ίδια στιγμή, στην Ηγουμενίτσα -όπως και στην Πάτρα- οι υγειονομικές Αρχές της χώρας θα κάνουν ενημερώσεις για τον κορωνοϊό στις εταιρείας που αναπτύσσουν εμπορική δραστηριότητα με την Ιταλία. Δράση ενημέρωσης για τον κορωνοϊό θα γίνει και στον Πειραιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή, ειδικές οδηγίες για τον κορωνοϊό και τις πτήσεις από την Ιταλία έχουν δοθεί και στα αεροδρόμια της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.