ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: Τρένο που έφυγε από Βενετία για Μόναχο ακινητοποιήθηκε για 4 ώρες υπό το φόβο κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Τρένο που έφυγε από Βενετία για Μόναχο ακινητοποιήθηκε για 4 ώρες υπό το φόβο κρουσμάτων

Αμέσως, δόθηκε εντολή το τρένο να σταματήσει το δρομολόγιό του για να εξεταστούν οι δυο Γερμανίδες. Οι αυστριακοί σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν και τη διακοπή κυκλοφορίας των τρένων που προέρχονται ή κατευθύνονται προς την Ιταλία μέσω του περάσματος Μπρένερ, όπου είχε ακινητοποιηθεί το τρένο εξαιτίας των ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το τρένο, με τους 300 επιβάτες, που έκανε το δρομολόγιο από Βενετία για Μόναχο είχε ακινητοποιηθεί στον σταθμό του Μπρένερ (από την ιταλική πλευρά των συνόρων) εξαιτίας της παρουσίας των δύο Γερμανίδων που παρουσίαζαν πυρετό. Οι δύο γυναίκες απομακρύνθηκαν από το τρένο για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Τελικά, αφού διαπιστώθηκε ότι οι δυο γυναίκες δεν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, το τρένο άρχισε ξανά το δρομολόγιό του τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από στάση σχεδόν τεσσάρων ετών.

Προληπτικά, οι αρχές θα κρατήσουν τα στοιχεία ταυτότητας όλων των επιβατών του τρένου που θα αποβιβαστούν στην Αυστρία, ανέφερε ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.

Το πέρασμα του Μπρένερ αποτελεί σημαντικό κόμβο των σιδηροδρομικών μεταφορών μεταξύ Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας.

Το τρένο, που σύμφωνα με δημοσιεύματα αυστριακών ΜΜΕ, μετέφερε κυρίως Αυστριακούς και Γερμανούς, αποφασίστηκε να ακινητοποιηθεί όταν ο ιταλικός κρατικός οργανισμός των σιδηροδρόμων ενημέρωσε την αυστριακή εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών ÖBB ότι δύο επιβάτιδες είχαν πυρετό.

Ο συρμός αναχώρησε από τον σταθμό στην ιταλική πλευρά των συνόρων λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Οι ιταλικές αρχές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19, τα οποία ξεπέρασαν τα 150 το Σάββατο, τρία εκ των οποίων αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να αποκλειστούν οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο, οι βόρειες περιφέρειες Λομβαρδία και Βένετο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νίχαμερ ανακοίνωσε χθες ότι η ειδική ομάδα διαχείρισης της κρίσης του κοροναϊού θα συγκληθεί σήμερα Δευτέρα για να συζητήσει το ενδεχόμενο να επιβληθούν έλεγχοι στα σύνορα με την Ιταλία. Σύμφωνα με τον στρατηγό Φραντς Λανγκ, αρμόδιο για θέματα δημόσιας ασφάλειας στην Αυστρία, τέτοιοι έλεγχοι μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή μέσα σε μία ώρα.

Στην Αυστρία έχουν καταγραφεί 181 ύποπτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πέτερ Κάιζερ, κυβερνήτης της επαρχίας της Καρινθίας, που γειτονεύει με τη βόρεια Ιταλία, παρότρυνε χθες τους πολίτες να αποφεύγουν μέχρι νεοτέρας τα ταξίδια στην ιταλική επικράτεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.