Σε εξέλιξη η σύσκεψη λοιμοξιολόγων για τον κορωνοϊό – Αναμονή για δηλώσεις

Σε εξέλιξη η σύσκεψη λοιμοξιολόγων για τον κορωνοϊό – Αναμονή για δηλώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή σύσκεψη λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Μετά τη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό αναμένονται ανακοινώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή παθολογίας – λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Νωρίτερα τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αθανάσιος Τσάκρης, καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, συνεργάτης του ΕΟΔΥ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Κικίλιας για κορωνοϊό: Αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα στη χώρα μας

Για το ζήτημα του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξερχόμενος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία και υπογράμμισε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη, έχοντας 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. «Ο ιός (σ.σ. κορωνοϊός) προσομοιάζει της γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η χώρα είναι θωρακισμένη», τόνισε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ωστόσο, ο υπουργός επισήμανε ότι βάσει των γεωγραφικών δεδομένων και των εκτιμήσεων των λοιμωξιολόγων αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας. Αμέσως μετά την απογευματινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινωθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.