Κραυγή αγωνίας από τους γονείς των μαθητών που βρίσκονται στην Ιταλία – Φόβοι ότι θα εγκλωβιστούν

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς των μαθητών που βρίσκονται στην Ιταλία – Φόβοι ότι θα εγκλωβιστούν

Έντονη η ανησυχία των γονέων των μαθητών της που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ιταλία, καθώς η πτήση τους ακυρώθηκε και η εναλλακτική λύση είναι να γυρίσουν με πλοίο, κάτι όμως που δεν τους βρίσκει σύμφωνου, επειδή υπάρχουν θέματα ασφαλείας.

Οι μαθητές της τρίτης τάξης του 4ου Λυκείου Καλαμαριάς βρίσκονται εκδρομή στην Ιταλία και επρόκειτο να επιστρέψουν αύριο. Η απεργία ωστόσο την οποία έχουν προκηρύξει για την Τρίτη οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στην Ιταλία, έχει ως συνέπεια την ακύρωση της πτήσης που θα μετέφερε τους μαθητές πίσω στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξηγεί μητέρα μαθητή του σχολείου «το ταξιδιωτικό πρακτορείο πρότεινε ως εναλλακτική λύση την επιστροφή των μαθητών με πλοίο, σήμερα».

Όπως εξηγεί όμως, η λύση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους γονείς, καθώς αρκετοί ανησυχούν για θέματα ασφαλείας.

Οι γονείς καταγγέλλουν πως οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν και πως δεν ενδιαφέρθηκαν να λύσουν το θέμα.

Τονίζουν μάλιστα πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, αφού στην Ιταλία λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με όλα τα σχολεία, κάνουμε το καλύτερο. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Παιδείας και Υγείας και όλα θα είναι εντάξει και τα παιδιά θα γυρίσουν εντός των επόμενων ημερών», σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος τόσο στους μαθητές από το 4ο ΓΕΛ Καλαμαριάς όσο και σε εκείνους από τρία σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται επίσης στην Ιταλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.