Κορωνοϊός: Αναστάτωση στην Ευρώπη – Ένταση με λεωφορείο που έφτασε από Μιλάνο Γαλλία – Περίμεναν 5 ώρες

Κορωνοϊός: Αναστάτωση στην Ευρώπη – Ένταση με λεωφορείο που έφτασε από Μιλάνο Γαλλία – Περίμεναν 5 ώρες

Ένταση επικράτησε με ένα λεωφορείο που ταξίδευε από το Μιλάνο για την Λιόν, οι επιβάτες περίμεναν για πέντε ώρες, καθώς βρέθηκαν δύο επιβαίνοντες με ύποπτα σημάδια κορωνοϊόυ.

Το λεωφορείο αναχώρησε από το Μιλάνο με προορισμό την Λιόν και στάθμευσε στον σταθμό Περάς, όπου ανέμεναν άνδρες της υπηρεσίας υγείας καθώς στην επαρχία της Λομβαρδίας έχουν επιβληθεί περιορισμοί μετακινήσεων, καθώς τα κρούσματα από τον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει στη Βόρεια Ιταλία τα 200.

Το λεωφορείο πραγματοποίησε στάσεις στο Τορίνο της Ιταλίας και την γαλλική Γκρενόμπλ πριν φτάσει τον τελικό του προορισμό στη Λιόν. Οι επιβάτες του παρέμειναν μέσα στο λεωφορείο για αρκετές ώρες, ενώ άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής απέκλεισαν το σημείο.

Ο οδηγός και ένας επιβάτης ύποπτοι για κρούσματα κορωνοϊού

Όπως αναφέρει το γαλλικό μέσο Le Parisien, ο οδηγός, ο οποίος έβηχε έντονα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και ένας ακόμη επιβάτης που εμφάνιζαν συμπτώματα του κορωνοϊού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστούν.

Οι υπόλοιποι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού έδωσαν τα στοιχεία τους στις γαλλικές Αρχές και αφού τους δόθηκαν ειδικές μάσκες, τις οποίες φόρεσαν πριν αποχωρήσουν από τον σταθμό. Αν ο έλεγχος στον οδηγό και τον επιβάτη που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αποδειχθεί θετικός στον κορωνοϊό, η αστυνομία θα επικοινωνήσει με τους επιβάτες.

Δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στα σύνορα Γαλλίας – Ιταλίας

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ζευγαριού που ταξίδεψε με το λεωφορείο, το κλίμα μεταξύ των επιβατών του λεωφορείου και των Αρχών στη Λιόν ήταν τεταμένο το πρωί της Δευτέρας. Οι επιβάτες παρέμειναν κλεισμένοι στο λεωφορείο κατ’ ελάχιστον πέντε ώρες, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Από την πλευρά της, η εταιρία που πραγματοποιεί τα δρομολόγια, η Flixbus, σημειώνει πως παρακολουθεί την κατάσταση με μεγάλη προσοχή. Ωστόσο, όπως αναφέρουν από την εταιρεία δεν έχει επιβληθεί κάποιο μέτρο περιορισμού των δρομολογίων, ενώ οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό δεν πραγματοποιούνται σε όλα τα λεωφορεία από την Ιταλία.

Ανησυχία για τον αγώνα Λιόν Γιουβέντους την Τετάρτη

Το περιστατικό έρχεται ενώ πληθαίνουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά και τα θύματα του ιού, τα οποία ως το απόγευμα της Δευτέρας ανέρχονταν σε επτά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Parisien, την Τετάρτη αναμένεται να φτάσουν στη Λιόν από το Τορίνο της Ιταλίας, περίπου 2.500 με 3.000 οπαδοί της Γιουβέντους για τον αγώνα απέναντι στην ομάδα της γαλλικής πόλης. Η επιδημία του κορωνοϊού ωστόσο εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσο συνετό θα ήταν να γίνει αυτή η μετακίνηση οπαδών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γαλλική ομάδα εξήγησε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και την UEFA αναφορικά με την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Για την ώρα, όπως λέει εκπρόσωπος της ομάδας, δεν έχει επιβληθεί κάποιος περιορισμός στους οπαδούς της Γιουβέντους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.