Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία – Κρούσματα στη Φλωρεντία και την Σικελία

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία – Κρούσματα στη Φλωρεντία και την Σικελία

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, με τα πρώτα δύο θετικά δείγματα στην Νότια Ιταλία.

Πρόκειται για έναν 60χρονο επιχειρηματία από την Φλωρεντία που μόλις επέστρεψε από την Σιγκαπούρη και τώρα βρίσκεται νοσηλευόμενος σε απομόνωση στο νοσοκομείο Σάντα Μαρία Νόβα αλλά και μία τουρίστρια από το Μπεργκάμο που έκανε διακοπές στο Παλέρμο και η οποία νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Τσερβέλο από χθες το βράδυ. Μάλιστα, σε καραντίνα έχουν μπει και οι φίλοι της τουρίστριας, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας Νέλο Μουζουμέτσι, έχει τις αισθήσεις της και «δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα». Πάντως, αυτές είναι οι δύο πρώτες περιπτώσεις κορωνοϊού στην νότια Ιταλία.

Την ίδια ώρα, 7 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους στην Ιταλία εξαιτίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν 78χρονο άνδρα από το Βο Εουγκανέο, μια 77χρονη από την Καζαλπουστερλέγκο, μια ηλικιωμένη από την Κρεμόνα, η οποία είχε ήδη επιβαρυμένη υγεία λόγο όγκου, ενός 84χρονου από το Μπεργκάμο, ενός 88χρονου από το Κοντόνιο, ενός 80χρονου από την περιοχή Καστιλιόνε ντ’Άντα και ενός 62χρονου από την ίδια περιοχή. Βασικό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι πως και τα 7 αυτά άτομα είχαν ήδη περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας και ο κορωνοϊός επιβάρυνε κι άλλο την κατάσταση με αποτέλεσμα να αποβιώσουν.

Σταματούν οι σχολικές εκδρομές μέχρι τις 15 Μαρτίου

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.