Κορωνοϊός: Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Κίνα – Άλλες 3 επαρχίες μείωσαν το επίπεδο συναγερμού

Κορωνοϊός: Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Κίνα – Άλλες 3 επαρχίες μείωσαν το επίπεδο συναγερμού

Οι αρχές στις βορειοδυτικές επαρχίες της Κίνας, Εσωτερική Μογγολία και Σινζιάνγκ, όπως και στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν μείωσαν τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία από τον ιό έχει μειωθεί αισθητά, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το σύστημα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της δημόσιας υγείας έχει τέσσερις βαθμίδες στην Κίνα, με το επίπεδο I να είναι το πιο αυξημένο.

Οι αρχές στην επαρχία Σετσουάν ανακοίνωσαν ότι μειώνουν στο επίπεδο συναγερμού στο II, ενώ η Εσωτερική Μογγολία στο III, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Η επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου ζει η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, επίσης μείωσε το επίπεδο συναγερμού στο II, έπειτα από επτά συνεχείς ημέρες που δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα, μετέδωσε τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, ο Tianshan.com.

Και άλλες επαρχίες της Κίνας έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες ότι χαλαρώνουν το επίπεδο συναγερμού εξαιτίας του κορωνοϊού.

Από τον ιό, έχουν μολυνθεί μέχρι στιγμής περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ έχουν καταγραφεί σχεδόν 2.700 θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε ότι η επιδημία στην Κίνα έφτασε στο απόγειό της το διάστημα μεταξύ 23 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου και πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.