ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λοιμωξιολόγος: «Ίσως το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊό στο καρναβάλι της Πάτρας»

Λοιμωξιολόγος: «Ίσως το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊό στο καρναβάλι της Πάτρας»

Τη δική της εκτίμηση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας έκανε η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλου.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλου, που μίλησε στο ραδιόφωνο του Real, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να βρεθούν τα άτομα με τα οποία είχε επαφή η 38χρονη που βρέθηκε θετική στον ιό.

«Γιατί με όσους είχε επαφή, θα πρέπει να μπουν σε απομόνωση στο σπίτι τους για 14 μέρες. Εκείνο που μας νοιάζει και μας πονάει είναι να μη γίνει διασπορά και αυτό δεν είναι δυνατόν να το πετύχουμε 100%», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τον κορωνοϊό και το πως επηρεάζει τα παιδιά η κα Γιαμαρέλου σημείωσε πως τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά.

«Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά. Στα παιδιά ηλικίας 1- 9 ετών δεν είχαμε ούτε έναν θάνατο και μέχρι πριν από μία εβδομάδα, μόνο 30 παιδιά είχαν νοσήσει. Το θέμα είναι ότι δεν παύουν να κολλάνε τους άλλους», σημείωσε η κ. Γιαμαρέλου.
Η ίδια επισημαίνει ακόμη πως τα παιδιά που γυρίζουν από την Ιταλία θα έπρεπε να μείνουν στο σπίτι και όταν πρέπει να βγουν έξω θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Παράλληλα, εκτίμησε πως το επόμενο κρούσμα είναι πιθανό να εντοπιστεί στο καρναβάλι της Πάτρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν ξέρω τι θα γίνει εκεί… ίσως εκεί να έχουμε το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο κρούσμα. Για μένα η ελπίδα αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε πολύ καλό καιρό. Δεν έχουμε υγρασία και γενικά από τους παλαιούς κορονοϊούς ξέρουμε ότι ο καλός καιρός, η ζέστη και η χαμηλή υγρασία εμποδίζει τη μετάδοση», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.