ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κορωνοϊός: Σε 14 ημέρες καραντίνα βάζει το Πεκίνο όσους έχουν φθάνουν από «σοβαρά πληγείσες» περιοχές

Κορωνοϊός: Σε 14 ημέρες καραντίνα βάζει το Πεκίνο όσους έχουν φθάνουν από «σοβαρά πληγείσες» περιοχές

Σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες θα τίθενται όσοι επιστρέφουν από «σοβαρά πληγείσες» περιοχές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Πεκίνο.

«Τα πρόσωπα που προέρχονται ή είχαν μεταβεί σε ιδιαίτερα πληγείσες από την επιδημία χώρες θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών για έλεγχο, είτε στην κατοικία τους, είτε σε ένα ενδεδειγμένο μέρος», τόνισε ο Γκάο Σιαοζούν, εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας. Ο εκπρόσωπος δεν προσδιόρισε ποιες είναι οι χώρες που αφορά το μέτρο.

Από τις 14 Φεβρουαρίου, οι δημοτικές αρχές του Πεκίνου ήδη έθεταν σε περιορισμό τους αφιχθέντες στην πόλη. Ωστόσο, εξαιρούνταν όσοι προέρχονταν από το εξωτερικό και δεν είχαν ταξιδεύσει στην Κίνα κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, από την ισχύ του μέτρου.

Εντούτοις, στο μεταξύ, αυξανόμενος αριθμός χωρών έχουν αρχίσει να πλήττεται από την επιδημία του Covid-19 στην Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αναγκάζοντας το Πεκίνο να λάβει πιο αυστηρά μέτρα. Αλλά κι οι παράκτιες πόλεις του Τσινγκντάο (ανατολικά) και του Νταλιάν (βορειοανατολικά) έχουν λάβει παρόμοια μέτρα με τον δήμο του Πεκίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο: «εξετάζουμε επί του παρόντος την πιθανότητα να υιοθετήσουμε μέτρα πρόληψης κι ελέγχου, που θα είναι επιστημονικά, επαρκή κι εστιασμένα», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ζάο Λιζιάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.