ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α. Δημόπουλος: «Αναμενόμενο να υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Το 85% των νοσούντων θα έχει ήπια συμπτώματα»

Α. Δημόπουλος: «Αναμενόμενο να υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Το 85% των νοσούντων θα έχει ήπια συμπτώματα»

Ο καθηγητής Αιματολογίας και πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αθανάσιος Δημόπουλος, μίλησε μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Ήταν αναμενόμενο να υπάρξει κρούσμα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα».

«Όταν έχουμε κρούσματα και σε αρκετή μεγάλη πυκνότητα σε μία τόσο γειτονική χώρα, με την οποία υπάρχει μία πολύ συχνή επικοινωνία, ήταν αναμενόμενο», λέει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει ομάδα πληθυσμού που κρίνεται πιο ευάλωτη στον νέο κορωνοϊο, ο διευθυντής της πανεπιστημιακής Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα», εξηγεί:

«Ξέρουμε ότι από τα 100 άτομα τα οποία θα νοσήσουν από τον ιό, στα 85 άτομα ο ιός διαδράμει ήπια και περίπου στο 15% μπορεί να έχουμε κάποια προβλήματα και να χρειαστεί νοσηλεία. Από αυτούς τους ανθρώπους ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κι ακόμα και μηχανική υποστήριξη». Όπως διευκρινίζει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, πρόκειται για ένα ποσοστό που ανήκει σε αυτό που ονομάζουμε ευπαθείς ομάδες, όπως ισχύει και σε περιπτώσεις κοινής γρίπης.

«Σε πρώτη φάση, οι άνθρωποι που προέρχονται από πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγείας τους, δηλαδή να παίρνουν τη θερμοκρασία του σώματος τους και να παρακολουθούν για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων ενός κοινού κρυολογήματος ή κοινής γρίπης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση συμπτωμάτων σε πολίτες που βρέθηκαν σε «ύποπτες» περιοχές, όπως για παράδειγμα καταρροή, ο κ. Δημόπουλος συστήνει την παραμονή στο σπίτι και την επικοινωνία είτε με τον ατομικό γιατρό τους είτε με τον με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.