ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κορωνοϊός: Πόσο προστατεύουν οι μάσκες όσους έχουν γένια – Τι ισχύει με το μουστάκι; (φωτο)

Κορωνοϊός: Πόσο προστατεύουν οι μάσκες όσους έχουν γένια – Τι ισχύει με το μουστάκι; (φωτο)

Η ζήτηση για μάσκες προσώπου έχει εκτοξευτεί στα ύψη εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας, οι περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν λάθος τις ιατρικές μάσκες.

Συχνά, οι άνθρωποι αγγίζουν την μάσκα προκειμένου να την προσαρμόσουν σωστά στο πρόσωπό τους ή να την αφαιρέσουν, καθιστώντας τες αναποτελεσματικές.
«Το γεγονός είναι ότι για να τις φορέσουμε σωστά, χρειάζεται κάποια κατάρτιση» δήλωσε στο Business Insider ο Δρ. Ρόμπερτ Άμλερ, πρώην επικεφαλής ιατρός στο CDC’s Agency for Toxic Substances and Disease Registry. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που φορούν μάσκες, δεν τις βάζουν σωστά» προσθέτει.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υπάρχει και ένας άλλος λόγος που οι μάσκες μπορεί να μην λειτουργούν σωστά ενάντια στον κορωνοϊό: τα διαφορετικά είδη τριχών (αφορά στους άνδρες).

Το 2017, το CDC μοιράστηκε μια κάπως απροσδόκητα διασκεδαστική γραφική αναπαράσταση που εξηγεί τα διάφορα στυλ των γενιών και των γενειάδων που θεωρούνται ότι δεν εμποδίζουν το έργο της μάσκας και αυτά που δεν το κάνουν. Καλό είναι να τα θυμηθούμε, καθώς το κοινό προσπαθεί να λάβει προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι καλύτερες προφυλάξεις είναι οι συνήθεις, καθημερινοί τρόποι αποφυγής όλων των μικροβίων: πλένετε συχνά τα χέρια σας, προσπαθήστε να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας και αποφύγετε την στενή επαφή με άρρωστα άτομα.

Τι είδους γενειάδας «λειτουργεί» καλύτερα και τι όχι

Η καλύτερη λύση είναι το ξύρισμα. Ωστόσο, επιτρέπονται όλων των ειδών τα μουστάκια (εκτός φυσικά, από αυτό του διάσημου ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί, ή το αγγλικό στυλ) καθώς οι τρίχες αυτές κρύβονται μέσα από την μάσκα, χωρίς να προκαλούν προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.