Κορωνοϊός: Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα την πρόσληψη 2.000 γιατρών και νοσηλευτών

Κορωνοϊός: Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα την πρόσληψη 2.000 γιατρών και νοσηλευτών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζει σε ανακοίνωσή της πως το υγειονομικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ψυχραιμία την κατάσταση μετά τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στο ΑΧΕΠΑ, στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Μακεδονίας, παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ακόμη ότι στο ΑΧΕΠΑ τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας, αλλά παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέτρα προστασίας. «Οι ελλείψεις προσωπικού εξάλλου επιβεβαιώθηκαν από το ίδιο το υπουργείο Υγείας, καθότι με το πρώτο κρούσμα ανακλήθηκαν οι άδειες του προσωπικού.

Θα πρέπει να βελτιωθεί η ετοιμότητα του συστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις 2000 νοσηλευτών, γιατρών, παραϊατρικού προσωπικού, πληρωμάτων ασθενοφόρου, μόνιμων ή με σύμβαση δύο ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν μέσα ατομικής προστασίας και οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία και οι ασθενείς να φοράνε μάσκες όταν πρέπει, καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση προσωπικού νοσοκομείων και πολιτών για το επιχειρησιακό σχέδιο που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.