ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανός ειδικός για κορωνοϊό: «Μόνο μετά τη λήξη της επιδημίας θα φανεί το ποσοστό θνησιμότητας»

Γερμανός ειδικός για κορωνοϊό: «Μόνο μετά τη λήξη της επιδημίας θα φανεί το ποσοστό θνησιμότητας»

Σύμφωνα με Γερμανό ειδικό μόνο μετά το τέλος της επιδημίας θα φανεί αν ο κορωνοϊός είναι πιο φονικός από την γρίπη, ενώ το μέχρι στιγμής ποσοστό θνησιμότητας είναι υψηλότερο από το ανάλογο της γρίπης.

Όπως επεσήμανε ο διευθυντής του έγκυρου γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch, δρ Λόταρ Χ. Βίλερ, «μόνον μετά τη λήξη της επιδημίας θα φανεί πόσο υψηλό θα είναι το ποσοστό θνησιμότητας του κορωνοϊού».

«Η ταχύτητα εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι υψηλή. Γι’ αυτό πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να την εμποδίσουμε. Πέραν τούτου πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη σοβαρότητα της νόσου. Πάνω από το 80% των ανθρώπων εμφανίζουν μέτρια συμπτώματα. Κι αυτό είναι καλή είδηση. Από την άλλη όμως υπάρχει κι ένα 15% των ασθενών που νοσούν βαριά. Κι αυτό είναι πολύ υψηλό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε ως τώρα θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα καταλήξει ένα ποσοστό 1-2% όσων έχουν μολυνθεί. Πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια, γι’ αυτό και πρέπει να αποτρέψουμε την εξάπλωσή της, ειδικά αφού δεν υπάρχει εμβόλιο», τόνισε ο δρ Βίλερ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Το ποσοστό θνησιμότητας σαφώς υψηλότερο από εκείνο της γρίπης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκρίνοντας δε τον κορωνοϊό με την γρίπη επεσήμανε: «Κάθε χρόνο μετρούμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τη γρίπη με ποσοστό θνησιμότητας περίπου 0.1-0,2%. Στην επιδημία του κορωνοϊού το ποσοστό αυτό είναι αυτή τη στιγμή περίπου πέντε με δέκα φορές υψηλότερα. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Στην Κίνα, π.χ., είναι υψηλότερο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες. Αλλά γενικώς μπορούμε να πούμε ότι το ποσοστό των νεκρών αυτή τη στιγμή από τον κορωνοϊό [δηλαδή ο αριθμός εκείνων που προσβάλλονται σε σχέση με εκείνο όσων καταλήγουν] είναι υψηλότερο απ’ ό,τι στην περίπτωση της γρίπης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.