Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα σχολεία που κλείνουν προληπτικά – Κλείνουν σε Γλυφάδα και Περιστέρι (upd)

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα σχολεία που κλείνουν προληπτικά – Κλείνουν σε Γλυφάδα και Περιστέρι (upd)

(upd 11:37) Αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Πρόκειται για 36χρονη καθηγήτρια που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές και έτσι αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων στα οποία φοιτούν. Επίσης, κλείνει ένα νηπιαγωγείο στο οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της καθηγήτριας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, 28/2, τα παρακάτω σχολεία:

4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
11ο Λύκειο Περιστερίου
1ο Πειραματικό λύκειο Αθηνών
1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
1ο ΓΕΛ Γλυφάδας
19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου
5ο Δημοτικό Περιστερίου

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έκλεισαν τρία ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι στο Κολέγιο Αθηνών φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Μάλιστα, η κόρη της γυναίκας βρέθηκε σε εκπαιδευτική εκδρομή με άλλους μαθητές του Κολεγίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για τα σχολεία:
1) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών
2) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού
3) Nηπιαγωγείο “I. M. KAPPAΣ”


Αρχικό κείμενο

Σε τέσσερα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις αρχές να λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού ανακοινώθηκε ότι ο 9χρονος της 38χρονης ασθενούς «μηδέν» από τη Θεσσαλονίκη η οποία νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, βρέθηκε και αυτός θετικός στον Covid-19, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να παραμείνει κλειστό για δύο εβδομάδες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο οποίο φοιτούσε .

Το κλείσιμο του σχολείου ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας ότι αν και θα μπορούσε να κλείσει μόνο η τάξη στην οποία πήγαινε το παιδί, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

«Για τα παιδιά είναι ήπια νόσος, σχεδόν ασυμπτωματική. Είναι καθ’ υπερβολήν το ότι κλείνουμε όλο το σχολείο. Όμως θέλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης έγινε και απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου για προληπτικούς λόγους.

Κλειστά σχολεία και στην Αττική

Σχολεία ωστόσο θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή για προληπτικούς λόγους και στην Αττική και συγκεκριμένα τα: Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγειο «Ι.Μ. Καρράς».

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας «εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορωνοϊό».

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε χθες, κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και στην Αθήνα. Πρόκειται για 40χρονη υπάλληλο τράπεζας η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και είναι μητέρα δύο παιδιών το ένα από τα οποία είναι σε μαθητική εκδρομή στο Λονδίνο με 100 συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών.

Πρόκειται για την κόρη της η οποία είχε συνοδεύσει την μητέρα της στο ταξίδι στο Μιλάνο, επέστρεψε στην Αθήνα και αμέσως αναχώρησε για την σχολική εκδρομή στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη της 40χρονης θα κάνει εξετάσεις στο Λονδίνο και αναλόγως θα αποφασισθεί αν θα παραμείνει ή θα επιστρέψει στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Κλειστά σήμερα Παρασκευή όλα τα σχολεία στο Ναύπλιο

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων με απόφαση του δημάρχου της πόλης, λόγω κορωνοϊού.

Στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

«Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για προληπτικούς λόγους.

Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, νηπιαγωγεία , δημοτικά ,γυμνάσια , λύκεια από εξειδικευμένα συνεργεία.

Η ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής θα είναι στο επίκεντρο του επόμενου τριημέρου και όχι μόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ενημέρωση των πολιτών θα είναι συνεχής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.