ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα και στην Ισλανδία

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα και στην Ισλανδία

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή οι ισλανδικές αρχές, εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για άνδρα 40 ετών που είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Ιταλία, αλλά διέμενε «εκτός μιας ζώνης κινδύνου».

Ο Ισλανδός, στα 40 του χρόνια, «δεν είναι σοβαρά άρρωστος, αλλά παρουσίασε τα τυπικά συμπτώματα της νόσου Covid-19», ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαντσπιτάλι, στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ.

«Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για τον καθορισμό της πορείας της μόλυνσης και τον προσδιορισμό των ανθρώπων που πιθανόν να έχουν εκτεθεί» στο άτομο, διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία.

Αντιμέτωπες με τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων στην Ιταλία – την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη – και την εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, πολλές χώρες της ηπείρου έχουν ενισχύσει τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού.

Οι ισλανδικές αρχές ενεργοποίησαν την κατάσταση συναγερμού, το δεύτερο από τα τρία επίπεδα πολιτικής προστασίας. Το επίπεδο αυτό ενεργοποιείται όταν «η εκτίμηση επικινδυνότητας υποδεικνύει μια αυξημένη απειλή, και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να εγγυηθεί η προστασία και η ασφάλεια των ατόμων που εκτέθηκαν στη ζώνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως περιορισμοί, κλεισίματα, εκκενώσεις και επανεγκατάσταση κατοίκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.