Κορωνοϊός: Στην Αθήνα οι 100 μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού – Οι πέντε παρουσίασαν έντονο βήχα και πυρετό (βίντεο)

Κορωνοϊός: Στην Αθήνα οι 100 μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού – Οι πέντε παρουσίασαν έντονο βήχα και πυρετό (βίντεο)

Στα αποτελέσματα που θα δώσουν οι εργαστηριακές εξετάσεις, στις οποίες αναμένεται να υποβληθούν οι πέντε από τους μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού, που επέστρεψαν με συμπτώματα από την Αγγλία, εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον, καθώς τα παιδιά βρίσκονται ασφαλή στην Αθήνα και στις οικογένειές τους. Οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού, στο οποίο φοιτεί και η κόρη της 40χρονης της τραπεζικής υπαλλήλου που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, όταν η μητέρα της μαθήτριας, που νοσηλεύεται στο Αττικόν, εντοπίστηκε με τον COVID-19.

Οι μαθητές επέστρεψαν την Παρασκευή το βράδυ από τη Βρετανία. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, πέντε παιδιά διαπιστώθηκε πως παρουσιάζουν συμπτώματα όπως αυτά που παρουσιάζουν οι ασθενείς με κορωνοϊό. Μετά από διαβουλεύσεις και συσκέψεις, αποφασίστηκε οι πέντε μαθητές να μεταβούν στις οικείες τους και το πρωί του Σαββάτου, σήμερα δηλαδή, με ευθύνη των γονιών τους, να σπεύσουν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς (Αττικόν ή Σωτηρία), προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, ή αν πρόκειταιο για γρίπη ή μία απλή ίωση.

Αμέσως μετά από την αποβίβασή τους από το αεροσκάφος, σχηματίστηκαν δύο ομάδες των 98 παιδιών, εξετάστηκαν όλα με θερμόμετρο ενώ τους έγιναν και ερωτήσεις από το ιατρικό προσωπικό.

Για τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν βήχα και πυρετό κλήθηκαν στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση αν θα μεταφέρονταν σε νοσοκομείο ή στα σπίτια τους. Τελικά, τα ασθενοφόρα δεν χρειάστηκαν, αφού αποφασίστηκε τα παιδιά να μεταβούν στις οικείες τους.

Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η κόρη της 40χρονης δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό – κάτι που ενδέχεται να γίνει σήμερα – με τα αποτελέσματα να αναμένονται σε τρείς και πλέον ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Από τα 100 τα δύο που παρουσίαζαν τα πιο βαριά συμπτώματα παρέμειναν στο Λονδίνο, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους από το σύστημα υγείας της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.