ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο Άγιο Όρος – Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο Άγιο Όρος – Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ

Ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού εμφάνισε ένας 50χρονος Ιταλός υπήκοος, που βρισκόταν σε προσκύνημα στο Άγιο Όρος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αναφοράς, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό καταγράφηκε, χθες, στην Ιερά Μονή Χελανδαρίου, όπου μοναχοί παρατήρησαν ότι ο προσκυνητής εκδήλωσε βήχα και πυρετό και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Καρυών, απ’ όπου διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Αρμοδίως ιχνηλατούνται οι επαφές του Ιταλού προσκυνητή στο Άγιο Όρος και -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Καρυές- εκτός από τη μονή Χελανδαρίου, όπου εγκαταβιούν περί τους εξήντα -σερβικής κυρίως καταγωγής- μοναχοί, είχε επισκεφτεί και το μοναστήρι της Ζωγράφου.

Η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικης κοινωνίας, συζήτησε προσφάτως το ενδεχόμενο να κλείσει για τους επισκέπτες- προσκυνητές το Άγιο Όρος, αλλά αποφάσισε πως αυτό δεν πρέπει να γίνει για «πνευματικούς λόγους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, τα μοναστήρια στο Άγιο Όρος, στο πλαίσιο προστασίας από τον κορωνοϊό, προχώρησαν σε απολύμανση κοινόχρηστων χώρων, όπως κελιά και αρχονταρίκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.