ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εστιατόρια και ταβέρνες ξεκινούν τα delivery λόγω κορωνοϊού

Εστιατόρια και ταβέρνες ξεκινούν τα delivery λόγω κορωνοϊού

Υπηρεσίες delivery ξεκίνησαν να λειτουργούν από το Σαββατοκύριακο εστιατόρια και ταβέρνες που έκλεισαν λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Έτσι από το πρωί του Σαββάτου αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες που μέχρι σήμερα δεν είχαν υπηρεσία delivery, άρχισαν να ενημερώνουν τους πελάτες τους με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα αλλά και μέσω διαδικτύου ότι ξεκινούν τις παραδόσεις κατ΄ οίκον στις περιοχές κοντά στα καταστήματά τους.

«Υπάρχει μία τάση αρκετών επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης τις τελευταίες μέρες, να βάλουν υπηρεσία delivery προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους» ανέφερε, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.

Ο ίδιος ο κ. Καββαθάς, επισημαίνει πάντως ότι η υπηρεσία αυτή για μία επιχείρηση που δεν την διαθέτει ήδη, έχει κόστος λόγω των προσλήψεων και της προετοιμασίας που πρέπει να γίνει. Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα που θα προκύψουν, δεν μπορούν να καλύψουν τον χαμένο τζίρο από το κατάστημα που θα είναι κλειστό. Όπως λέει, ίσως θα ήταν προτιμότερο από άποψη κόστους, για μία επιχείρηση που δεν έχει ήδη delivery να παραμείνει κλειστή για όσο χρειαστεί.

Πεσμένη η κίνηση και στα delivery

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, ο κλάδος της εστίασης είχε ήδη πληγεί σημαντικά όλο το προηγούμενο διάστημα που ο κόσμος είχε αρχίσει να περιορίζει τις εξόδους του, ενώ τις τελευταίες μέρες η μείωση έφτασε έως και 70%. Και το Σαββατοκύριακο ωστόσο που λειτουργούσαν μόνο μέσω delivery η κίνηση, όπως σημειώνει, παρέμεινε πεσμένη καθώς αρκετοί καταναλωτές ανησυχούν και αποφεύγουν πλέον το φαγητό απέξω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπως έλεγαν όσοι έκαναν παραδόσεις φαγητού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι πελάτες τους ενημέρωναν να τηλεφωνήσουν πριν φτάσουν στα σπίτια τους και στη συνέχεια να αφήσουν τα πακέτα έξω από την πόρτα, ώστε να αποφεύγεται η προσωπική επαφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.